Dióliget – Lovasberény

„Ki ne szeretne elbújni a világ elől”

Ezzel a gondolattal és érzéssel vágott bele a Misi család (akkor még csak egy fiatal házaspár) álmainak megvalósításába. Budapesten éltek és dolgoztak, de egymásban egyre erősíttették az érzést, hogy leendő gyermekeiket vidéken szeretnék felnevelni. Egy éven át keresték megvásárolandó ingatlanukat országszerte, mire rátaláltak a helyre Lovasberény határában. Azt tudták, hogy turisztikai vonzerővel rendelkező ingatlant keresnek, ahol vidéki hangulatú szállások is kialakíthatók, de a közel 200 fából álló diós a sors keze volt, ami aztán az egész Dióliget ötletét, és a diótematikát adta. „Zöldfülűként” vágtak a 3 hektáros birtok művelésébe, az állattartásba és a vidéki szállásadásba.

Ami most látható mindebből: már három gyermek, a csend, a természet és a mezőgazdaság iránt érzett tisztelet, pár legelésző kecske, és nem mellesleg diófák, az asztalunkon pedig dióbefőtt, diólimonádé, fürdőnkben pedig diószappan.

„Minél kisebb legyen az ökológiai lábnyomunk” – a házaspár a mindennapi munkájuk mellett nem kisebb feladatot tűzött ki maga elé, mint hogy a náluk megforduló vendégek szemléletét is befolyásolva élhetőbbé tegyék világunkat. Lehetne ezt másképp gondolnunk denevárházak, madároduk, lombházak és persze a diófák között?

Kattintson ide a galéria megtekintéséhez!

Legyen Ön is részese ennek a nagyszabású, komoly, mégis örömteli versengésnek azzal, hogy olvas, dönt és szavaz!

Munkára fel tehát, kedves Olvasónk! Kövesse figyelemmel ezt a nemes versengést a Magyarország Legszebb Birtoka honlapján

magyarorszaglegszebbbirtoka.hu
facebook.com/magyarorszaglegszebbbirtoka
facebook.com/agraragazat

és augusztus 1-31-e között szavazzon Ön is a kategóriajelöltekre!

Tartalom közti banner a cikk végére
no