fbpx

Herr Farm Fruit – Lengyel

Írta: Szerkesztőség - 2018 augusztus 04.

„Legyen finom, de ne ússzon benne semmi”

Így dönti el házigazdánk négy unokája, hogy melyik gyümölcslé maradhat gyártásban a családi feldolgozóban. Az 1992 óta működő vállalkozás alma- és kajszitermesztésre alapozta a jövőjét, 7 hektáros alma- és 8 hektáros kajsziültetvényük már négy éve ad feladatot a teljes családnak, de egy-egy gyengébb évjárat, alacsonyabb felvásárlási ár, vagy épp fagy után hamar rájöttek, hogy a feldolgozás kiszámíthatóbbá tenné munkájukat, bevételüket. Herr Péter és lányai, vejei összedugták a fejüket, és hamar megszületett a döntés: feldolgozót, konkrétan egy gyümölcsléüzemet építenek. Ma már nemcsak saját termésükből készül a 12 különböző ízvilágú gyümölcslé a bodzás almától a legújabb kedvencnek számító céklás almáig, hanem bérgyártást is vállalnak, még akár exportra is. Így lehetett szerencsénk megkóstolni a finnországi fesztiválok különlegességét, a szárított szöcskeporral dúsított gyömbéres almalevet is.

„Ha van 100 kg almád otthon, hozd el, várd meg, míg feldolgozzuk, és saját ivólevedet viheted haza” – a családi feldolgozó ezzel a környékbeli kistermelők, családi gazdaságok termeléséhez és az egészségtudatosabb táplálkozásunkhoz is hozzájárul.

Kattintson ide a galéria megtekintéséhez!

Legyen Ön is részese ennek a nagyszabású, komoly, mégis örömteli versengésnek azzal, hogy olvas, dönt és szavaz!

Munkára fel tehát, kedves Olvasónk! Kövesse figyelemmel ezt a nemes versengést a Magyarország Legszebb Birtoka honlapján

magyarorszaglegszebbbirtoka.hu
facebook.com/magyarorszaglegszebbbirtoka
facebook.com/agraragazat

és augusztus 1-31-e között szavazzon Ön is a kategóriajelöltekre!