„…meghatározta az életemet nagyapám ajándéka”
A bor készítésének sok jó útja van. Minden út jó, aminek a vége egészséges, hibátlan, tiszta ízű bor, és minden bor jó, amely valamely fogyasztó örömére szolgál – ezt megtanultuk Koch Csabától, aki valóban együtt lélegzik a szőlővel. A borászat a szőlőben álló egykori tanya köré épült, sőt az építkezés hamarosan folytatódni is fog, hisz a 40 hektáros szőlőbirtokon álló Koch Borászat rég kinőtte a családi örökségnek számító épületet, ami azóta sokkal inkább az emlékeknek, a kádár szakmát bemutató múzeumnak ad helyt, mintsem a mindennapi munkának.
Itt egyszerre találkozhatunk a több mint 200 éves hagyományokkal és a XXI. század innovációival, a lehető legtöbb napfényt megérdemlő „boldog tőkével” és a jó borral. Kell ennél több? Akár, hisz a palackokon hőérzékeny címkéket alkalmaznak, a logisztika optimalizálása miatt újabb építési beruházások előtt állnak, rezisztens fajtákból pedig mintakertet hoztak létre a borászat udvarában. Koch Csaba ugyanis már régóta elkötelezett a betegségekkel ellenálló, vegyszermentesen művelhető szőlőfajták iránt. „Hiszek az egészséges szőlőkben, borokban, hiszem, hogy a környezettudatos lét következő fokozata, hogy ne kelljen permetezni a növényeket. Ezért ezt a mintakertet közkinccsé akarom tenni”.
További képeket megtekintheted gallériánkban!
Szavazáshoz kattints a képre!