Mór: Geszler Családi Pincészet

„…a dédapám sajátos üzletet kötve Bécsig szállította a bort”

A négygenerációs, sváb gyökerű családi vállalkozás több kitérő után is a borászatból él, 38 hektár szőlőt termel hazánk egyik legkisebb borvidékén, a Vértes és a Bakony hegység között az Ezerjó hazájában. A szőlőtermesztéstől a palackozáson át a címketervezésig mindent családtagok végeznek állandóan tanulva, fejlesztve, fejlődve benne, amihez ma már minden adott a technikai felszereléstől a borkóstoló látványpincéig. Borkóstolóikat mindig maguk tartják, ahol történeteikkel mindig megemlékeznek az őseikről, mesélnek hagyományaikról, Mórról, a borvidék szépségeiről mindezt hangulatos légkörben modern, gyümölcsös, többnyire reduktív boraikkal.

Nem titok, hogy a móri borvidék értékesítési problémákkal küzd, a rendszerváltás során sok szőlőt kivágtak, gyakorlatilag egy család kivételével fel is adták. Szerencsére ma már legalább 15 pince készít elismert, minőségi móri bort, de azt is hozzá kell tenni azonnal, hogy míg bort készíteni sokan tudnak, értékesíteni már kevesen. A Geszler-fivérek büszkén mesélték, hogy hazánk első bormustrájának gondolata is innen indult és a borkirálynőség is Mórról ered.

A szülők biztosan elismernék a megyei ÉV BORÁSZATA címüket, a legeredményesebb móri pincészet vagy épp Magyarország legjobb újbora elismerésüket.

Ahogy József és Imre fogalmazott: „Továbbra is szeretnénk jót, jól csinálni, szorgalmasan, szerényen, jókedvűen és ezt megmutatni annak, aki kíváncsi ránk, a borainkra, pincéinkre, a történeteinkre.”

További képeket megtekintheted gallériánkban!

Szavazáshoz kattints a képre!

bor családi vállalkozás magyarország magyarország legszebb birtoka pincészet szőlő