fbpx

MVH: pályázat a vidéki gazdaság és lakossági szolgáltatások fejlesztésre

Írta: - 2013 november 15.

Új támogatásigénylési lehetőség nyílik meg november 25-én az Európai Mezőgazdasági Vidékfejlesztési Alapból a vidéki gazdaság és lakosság számára nyújtott alapszolgáltatások fejlesztésére – közölte a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal (MVH) csütörtökön az MTI-vel.

A kérelmeket november 25-én 8 órától forráskimerülésig, de legkésőbb december 13-án 18 óráig lehet benyújtani ügyfélkapun keresztül, elektronikus úton az MVH-hoz.

 

 

MVH: pályázat a vidéki gazdaság és lakossági szolgáltatások fejlesztésre

 

 

A támogatás a már meglévő falu- és tanyagondnoki szolgáltatás fejlesztését, illetve új szolgáltatás létrehozását.

Egyéb szociális, bűnmegelőzési és közösségi szolgáltatások fejlesztését, többfunkciós szolgáltatóközpont kialakítását, továbbá hatósági engedéllyel működő állatmenhelyek támogatását célozza.

A támogatható tevékenységek köre célterületenként különböző: a falu- és tanyagondnoki, valamint egyéb szociális, bűnmegelőzési és közösségi szolgáltatásokhoz kapcsolódóan új gépjárműbeszerzés.

A többfunkciós szolgáltatóközpont és az állatmenhelyek támogatása kapcsán épületek külső és belső felújítása, korszerűsítése, bővítése, kisléptékű infrastruktúra fejlesztése, illetve az ezen szolgáltatásokhoz kapcsolódó eszközök beszerzése támogatható – olvasható az MVH közleményében.

 

 

MTI 2013. november 14.