fbpx
932067

Hanki-Ker: Lemken Rubin 12 a nehéz talajokra is!

Írta: Szerkesztőség - 2018 május 15.

A Hanki-Ker Kft. gépkínálatában találhatóak többek között a minőségéről és megbízhatóságáról széles körben méltán elismert és keresett Lemken mezőgazdasági gépgyártó termékei. Most a Lemken kibővítette rövidtárcsa-családját: a Heliodor 9 és Rubin 9 mellett újdonságként megjelentek a Rubin 12 rövidtárcsák, amelyek 4-5-6-7 m-es munkaszélességben egyaránt elérhetőek.

A Rubin 12 fő jellemzője, hogy mély tarlóhántást tesz lehetővé, a nagy szármaradványok intenzív és egyenletes bekeverése akár 20 cm munkamélységben is lehetséges. A 736 mm átmérőjű, 6 mm-es anyagvastagságú csipkés homorú tárcsalapok szimmetrikus elrendezésben biztosítják az intenzív keverést, aprítást és az oldalra húzás nélküli iránytartást, illetve a középső homorú tárcsák el vannak tolva, így biztosítva az egyenletes talajmegmunkálást. A tárcsák a talajhoz képest 20 fokkal, a menetirányhoz képest 16 fokkal vannak döntve, ezáltal optimális keverő- és rögtörőhatás érhető el, illetve a tárcsalapok közötti megfelelő távolság miatt eltömődés nélkül dolgozik a Rubin 12. Az első sorban levő tárcsák mögött elhelyezkedő rögtörőborona intenzíven megkeveri a talajt, és optimális rögtörést végez, míg a második sor mögötti egyengetőborona sima talajfelszínt produkál. A boronák munkamélysége központilag állítható, nincs szükség külön reteszelésre, még kötött talajok esetén is pontos a munkamélység tartása.

A tárcsák speciális csapágyazása minimális karbantartást igényel, nincs szükség a csapágyak kenésére, állítására a ferde hatásvonalú golyóscsapágyas kialakítás miatt. A megművelni kívánt talajtípusoknak megfelelően lehet választani a Lemken elmunkáló hengereinek széles választékából, ami által optimális rögtörés, visszatömörítés érhető el. A Rubin 12 rövidtárcsa minden talajtípuson kiválóan dolgozik, akár a legnehezebb talajokon is mély, intenzív munkára képes.

Ha további információra van szüksége, keressen minket elérhetőségeink egyikén!

Cím: 6900 Makó, Aradi utca 135., Honlap: http://www.hanki-ker.hu, Email: [email protected]

Tel.: 06-62-211-718