fbpx

A zamatos meggybor csak forgalmazókra vár

Írta: Csomor Zsolt - 2018 október 09.

agrariumblog.hu-n. Fagyasztott gyümölcsből kiindulva többféle borászati technológiát alkalmazva igyekeztek megtalálni a legkedvezőbb meggybor-előállítási módszert. A cél olyan meggybor előállítása volt, ami 100%-ban gyümölcs alapanyagból készül a klasszikus bortörvényeknek megfelelő eljárások egyikének alkalmazásával. Természetesen emellett elvárás volt, hogy a kidolgozott módszer üzemi körülmények között is működjön.

Ezután következett a megfelelő alapanyag kiválasztása: a 60 bíráló az Újfehértói Fürtös fajtát és a Cigánymeggyet emelte ki. Utóbbi sikerein felbuzdulva kísérletezni kezdtek az Oblacsinszka fajtával is, amiből végül gyümölcslé készült, amivel az Újfehértói Fürtös fajtából készült bort vissza lehet hígítani cider erősségűre (4%-os alkoholtartalom).

A késztermék 3 év alatt „született” meg, ami jelenleg csupán forgalmazókra vár. Reméljük, hamarosan a boltok polcain is találkozhatunk ezzel a különleges meggyborral.

Összeállította: Csomor Zsolt