STIHL TIMBERSPORT Egyéni és csapat-világbajnokság

A bemutató helyszíne: Göteborg , Svédország
Esemény kezdete: 2022. október 28. 18:00
Esemény zárása: 2022. október 29. 22:00

A STIHL TIMBERSPORTS® Series versenyein hat versenyszámban mérhetik össze tudásukat a versenyzők – kivételt képeznek a csapat- és a Champions Trophy versenyek, melyek négy versenyszámból állnak. Ezek nagyfokú technikai tudást, precizitást és erőt igényelnek. A fordulókon a legtöbb pontszámot elért versenyző lesz a győztes, így az indulóknak nem elég egy versenyszámban jól teljesíteniük: a verseny időtartama alatt a fejsze és fűrész tökéletes kontrolálása, valamint kiváló erőnlét és kitartás szükséges.

Professzionális versenyelőírások, világszerte egységesen érvényes szabályzat, nemzetközi bírói csoport, valamint edzőtáborok segítik a sportolók felkészülését és versenyzéseit. Több mint 20 ország rendez nemzeti bajnokságokat, emellett világbajnokságok és Champions Trophy versenyek is megrendezésre kerülnek. A két napos Világbajnokság a maga 3-4 órás egyéni és csapatversenyeivel – és egy nem nyilvános kvalifikációs versennyel, amelyen 2013-ban Stuttgartban 23 nemzet összesen több mint 100 sportolója vett részt – a szezon legkiemelkedőbb eseményének számít. A helyszínen több mint 10.000 néző kísérte végig figyelemmel a megmérettetéseket. Az Eurosport STIHL Timbersports Világbajnoksággal foglalkozó műsora eléri az 5 milliós nézőszámot; az Eurosport mellett világszerte – Új-Zélandtól egészen Kanadáig – több TV csatorna sugározza a Világbajnokságot: 2013-ban például az összes műsoridő több mint 650 óra volt.

A Világbajnokság mellett, amely a versenysorozat alapját képezi, létre jött egy második nemzetközi versenysorozat, a Champions Trophy. Ennek keretein belül a világ nyolc legjobb versenyzője négy versenyszámban küzd meg egymással. A sportolóknak a négy farönk darabolásához egy perc is elég, így a nézők valódi kihívás és dinamikus versenyzés tanúi lehetnek.

ÉLŐ STREAM LINKJE: https://www.stihl-timbersports.com/en/events/2022/individual-world-championship-2022-1637