fbpx

15 éves az Odisys

Írta: - 2017 május 19.

1999-ben kezdtem el az Agroker Kft-nél dolgozni, mint üzletkötő, majd 2001-től már, mint gép és alkatrész kereskedelmi vezető dolgoztam a cégnél. Folyamatosan bővítettem a termék palettát.

2002-ben a megváltozott piaci és munkahelyi környezet tette indokolttá, hogy a főállás mellett valami új dologba kezdjek. Valamibe, ami nincs még a piacon és szükség lehet rá. Ekkor kezdődött el gyakorlatilag az Odisys, a pályafutásom és a saját cégem önálló élete.

Első éveinkben társaságunk főként traktormotorok esetében alkalmazható teljesítménynövelő készletek forgalmazására helyezte a fő hangsúlyt, mivel az új gépek beszerzése nem mindenki számára perspektivikus, éppen ezért ezen a területen szerettük volna ellátni ügyfeleink igényeit. A tuning készletek megvásárlása esetén kérésre helyszíni beszerelést is vállaltunk és vállalunk napjainkban is, sőt fékpados visszamérést is biztosítunk ügyfeleink igényeinek megfelelően.

Így lett az Odisys Bt a traktor tuning specialista.

2007-ben a társaság „privatizálta” a Kecskeméti Agroker gépüzletágát, az ott forgalmazott termékeket továbbra is szerettem volna forgalmazni a saját cégemen keresztül, mely célom teljesült, hiszen a kül,- és belföldi beszállítók mind elfogadtak, mint importőrt. Ma már több márka is csatlakozott a portfólióhoz, így alakult ki a kínálatunk: Goldoni traktorok, Solis traktorok, Kotschenreuther erdészeti speciális traktorok, a Nobili permetezők és szárzúzók, a BFM és az ARRIZZA soralj és sor közművelők, és a Campagnola pneumatikus metszőrendszerek, MORO ekék és lazítók, SICMA talajmarók, pellettálók, ágdarálók, TP nagy teljesítményű ágdarálók, Grillo kommunális és kiskertészeti gépek.

A paletta ezzel közel sem ér véget, hiszen, ezen termékek mellett jelentős számban értékesítünk új, újszerű és használt John Deere és más gyártmányú erőgépeket, kombájnokat, gépeket. Az elmúlt években több mint 1000 darab traktort érékesítettünk.

Kínálatunkban már nem csak gép és alkatrész értékesítés illetve szerviz tevékenység szerepel, hanem gép bérbeadás és gépi bérmunka szolgáltatás is.

Miért bíznak meg bennünk ügyfeleink, mert

Az ODISYS által kínált új (0-10 üzemórás), demó kategóriás (10-300 üzemórás), vagy használt gépek (300 üzemóra fölött) csak alapos átvizsgálás után kerülhetnek a gazdákhoz, ha felújításra van szükség, akkor azt is elvégezzük a gépeken, természetesen ez a gépek árán is mutatkozik annak függvényében, milyen mértékű javításra volt szükség. Az elvégzett munkákra garanciát vállalunk és tanúsítványt adunk róla ügyfeleinknek.

A gépközvetítés nem jár semmilyen felelősséggel, tehát a vevő maximálisan ki van szolgáltatva az eladónak, mi ezt nem javasoljuk semmilyen körülmények között, mert egy használtgép milliós kockázatokat rejt magában. Az Odisys rendelkezik külföldi leányvállalattal is, így a nettós, azaz Áfa mentes beszerzés is megoldható, úgy hogy a vevő nem veszíti el a jogi és műszaki hátterét. Mert mi itt vagyunk. A gyakorlatban ezt úgy működtetjük, hogy a lehető legnagyobb biztonságot és teljes körű kiszolgálást kaphasson az ügyfél:

  • Az ügyfél kiválasztja a géptípust, vagy esetleg konkrét gépet
  • Mi amennyiben van a kínálatunkban, javaslatot teszünk hasonló gépre, mely esetleg releváns lehet a vevő számára.
  • Letárgyaljuk az eladóval a főbb elvárásokat, szükség esetén kiutazunk az ügyféllel és tolmácsolunk a helyszínen
  • Segítünk az alkudozásban
  • Előkészítjük szükség esetén a hitelt, akár uniós beszerzéshez is
  • Leszervezzük a gép hazaszállítását (Odisys Hungária Kft, 6 db nagy teljesítményű vontató jármű speciális gépszállító felépítménnyel, mert nálunk a mi ügyfelünk az első)
  • Lebonyolítjuk a műszakira való felkészítést és vizsgáztatást, forgalomba helyezést
  • Kiszállítjuk az ügyfélnek a gépet, külön megegyezés mellett garanciát és szervizt biztosítunk, utógondozzuk a gépet

2011- ben megalapítottuk az Odisys Hungária Kft, mely bel és külföldi fuvarozási szolgáltatást végez, bel és külföldi megbízók részére a darabárutól a komplett rakományokig, legyen az palettás, vagy speciális szállítmány.

2013-ban saját telephelyre költözött a cég, így kibővült a raktár és szerviz kapacitás, jelenleg 30 munkatárssal állunk rendelkezésükre, korrekt ügyintézéssel, vevőszolgálattal, 11 szerviz szerelő kollégával 7 felszerelt szerviz autóval, 600 nm műhelycsarnokkal.

Köszönöm Önöknek az elmúlt 15 év bizalmát és korrekt kapcsolatunkat évfordulónk alkalmából.