fbpx

5 innovatív gép szőlő- és gyümölcstermesztéshez

Írta: - 2018 január 30.

Összeszedtük azokat a márkákat, melyek egyetlen szőlő- és gyümölcstermelő gépparkjából sem hiányozhatnak!

A 21. század kihívásaira csúcstechnológiát képviselő és kiváló ár–érték-aránnyal bíró gépekkel kíván válaszolni a Vektor Mezőgép Kft., amely a szőlő-gyümölcstermesztés és az ehhez kapcsolódó áruvá készítés feladataihoz is kínál magas színvonalú gépi hátteret a teljes vertikumra kiterjedően.


INDUSTRIAS DAVID – síkfalmetszőgép

A termékpalettában szerepelnek talajművelő eszközök, kultivátorok, soraljművelők, csonkázók, előmetszők, komposztszórók, gally- és venyigezúzók, mulcskaszák, permetező- és porozógépek, a betakarítást segítő önjáró szedőállványok, rázógépek, szállító-rakodó eszközök és tartályládák. A képviselt gyártók közül az olaszországi FALC gépek, a holland MUNCKHOF permetezőgépek és a jól bevált PLUK-O-TRAK szedőállványok számos hazai termelőnél bizonyítottak már, évtizedek óta remek munkát végeznek, mely többek között innovatív működésüknek köszönhető.

A Pluk-O-Trak gyümölcsbetakarító-gép egy kiváló eszköz az év minden évszakára, megszervezi betakarítási munkáit és jelentősen növeli betakarító gépének szedési teljesítményét. A metszést, ritkítást és a jégvédelmet a lehető leghatékonyabban végzi. Az egyedülálló gép rendelkezik platformokkal, melyek lehetővé teszik a szedő embereknek a betakarítási munkát minden magasságban, létra használata nélkül, így tehát minden létrával végzett munkával kapcsolatos veszély egyszer s mindenkorra megszűnik!

Újak a magyar piacon a spanyol gyártó cég, az INDUSTRIAS DAVID eszközei. Figyelemre méltó, masszív síkfalmetszőket gyártanak akár fűrészlapos, akár alternáló kivitelben. Professzionális munkaeszköz a gyümölcsfák előmetszésére, ahol minden egyes fűrésztárcsát egy független hidromotor hajt (nincs ékszíj- vagy lánchajtás). Termékpalettájuk egy másik zászlóshajói a komposzt- és ásványianyag-szórók, melyek képesek az anyagot akár a talajba húzott árokba, a sor alá mulcsozással, akár a teljes talajfelszínre kijuttatni. Opcióként rendelhető hozzá gyorskapcsoló berendezés, így nem szükséges a munkafolyamathoz külön rakodógép, amennyiben a traktoron van homlokrakodó.


Pluk-O-Trak gyümölcsbetakarító-gép


INDUSTRIAS DAVID – komposzt- és ásványianyagszóró-gép


INDUSTRIAS DAVID – sorművelőgép

Külön említést érdemelnek azok a soraljművelők (különböző kivitelekben), amelyekkel a nagy munkasebességen kívül (6-9 km/ó!) a kicsi karbantartási igény mellett professzionális munkát lehet végezni mind a szőlőben, mind pedig a gyümölcsösökben.
Az elektrohidraulika által vezérelt soraljművelő arra lett kifejlesztve, hogy a növények (min. 1 cm átm.) körüli talajt művelje, ill. a gyomokat kiirtsa. A tőhöz képest egyszerre végez radiál, ill. paralelogramma-elmozdulást (2 az 1-ben), ami jelen pillanatban páratlan a piacon! A növényszárat egy elektronikus vezérlőegység érzékeli. A kar csak a szükséges mozgást végzi, hogy az ütközést elkerülje, és ne tegyen kárt a növényben. Itt kell megemlíteni a régen elfelejtett porozógépeket, melyeket profi, nagyteljesítményű változatba gyárt a cég. További információ:
http://www.vektor-mezogep/iddavid.

Az áruvá készítés folyamatában egyedi tervezéssel, a piaci- termelői viszonyok figyelembe vételével, magas színvonalú tanácsadással értékesítenek osztályozó-, válogató- és csomagoló-berendezéseket. Igény szerint megtalálhatóak itt a kisebb üzemeknek is megfizethető egyszerűbb mechanikus berendezések és a nagyüzemeknek szánt, teljesen automata, számítógéppel vezérelt osztályozó csomagolósorok.

A VEKTOR portfólió új eleme az ICOEL osztályozó- és csomagológép-család. Az ICOEL mechanikus- és elektronikus osztályozói minden igény kielégítésére alkalmasak. A mechanikus osztályozók méretre, az elektronikus gyorsjáratú láncos-csészés osztályozók súlyra (fix csésze), illetve méretre, színre, belső- és külső hibára (forgatásos csésze) osztályoznak.

Az elektronikus osztályozók az egész kis méretű gyümölcsöktől (cseresznye Ø 15-45 mm) az alma, körte, stb. (Ø 60-130 mm) méreteken át egészen a nagy méretű gyümölcsökig és zöldségekig  (Ø 100-200 mm pl. sárgadinnye) képesek a közel gömb alakú gyümölcsök és zöldségek osztályozására. Speciális osztályozók a kompakt körasztalos osztályozó, illetve az uborka osztályozására alkalmas osztályozók. Az ICOEL termékcsalád magába foglalja ezen túlmenően a száraz és vizes tartályláda-ürítőket, különféle csomagolószalagokat és komplett csomagolóegységeket, tartályláda-töltőket, palettázórobotokat is. Az ICOEL gépekre jellemző a nagyfokú kíméletesség, pontosság, a kezelőbarát szoftver, az üzemi statisztika, a nyomonkövethetőség egyszerű, pontos, megbízható és gyors elkészítése.

A szőlő- és gyümölcstermesztés elkötelezett támogatójaként a Vektor Mezőgép Kft. új kiadvánnyal jelentkezik, mely A-tól Z-ig megoldást kínál a gazdálkodás során felmerülő kihívásokra. A katalógusunk letölthető a honlapunkról, vagy ingyenesen rendelhető kereskedőinknél! A cég képzett, az agrotechnikában, kertészetben jártas szakemberein keresztül a legkorszerűbb technológiai elvárásoknak megfelelő gépeket, extrákat ajánlja partnerei számára.


ICOEL osztályozó- és csomagológép-család

Hasonlóan figyelemre méltó termékpalettával rendelkeznek a kertészeti ágazat egy másik területén, a zöldség-és burgonyatermesztésben is.

Az általuk forgalmazott eszközök megismerése érdekében, kérjük, hogy keressék meg a http://www.vektor-mezogep.hu honlapjukat, vagy szakkereskedőiket.

Minden további kérdés felmerülése esetén készséggel áll az Önök rendelkezésére:
Farkas Balázs ágazatvezető Tel.: +36 70 375 4830
e-mail: [email protected]

Bűtös György régióvezető (Kelet) Tel.: +36 70 375 4814
e-mail: [email protected]

Matuszka Gergő régióvezető (Dél) Tel.: +36 70 375 4829
e-mail: [email protected]
Az Ön sikere a mi sikerünk is! VEKTOR Mezőgép Kft. cégvezetés