fbpx

A BASF bővíti a mezőgazdasági és kertészeti felhasználásra szánt, innovatív biológiai megoldásainak gyártókapacitását

Írta: Szerkesztőség - 2015 október 05.
  • A növények életképességét fokozó, különböző kártevőirtó és gyomirtó kezelésekhez kapcsolódó gyártókapacitás jelentős növelése
  • A bővítés jelzi, hogy a vállalat mennyire elkötelezett a hagyományos termésvédelmen túlmutató megoldások iránt
  • Az egyesült királysági Littlehamptonban található, kibővített gyártó telephely avató ünnepsége

Littlehampton, Egyesült Királyság – 2015. október 1. – A BASF az egyesült királysági Littlehampton városában található, kibővített gyártó telephely megnyitásával tovább erősíti pozícióját, hogy – fenntartható módon – továbbra is képes legyen kiszolgálni a mezőgazdasági és kertészeti célú biológiai megoldások iránti, egyre növekvő globális keresletet. A BASF a telephelyen megemeli a hasznos fonálférgek és oltóanyagok gyártási kapacitását, és ezzel újabb lépést tesz a hagyományos termésvédelmen túlmutató megoldások kifejlesztésére irányuló stratégiájának megvalósítása felé.

„Jelentős befektetéseket eszközölünk, hogy az iparágban elérhető legjobb biológiai és kémiai megoldásokat tudjuk nyújtani ügyfeleinknek. Így ügyfeleink még hatékonyabban, még jobb eredményekkel tudnak majd termelni, miközben az egyre növekvő társadalmi elvárásoknak is képesek lesznek megfelelni. Most és hosszú távon is elkötelezettek vagyunk, hogy innovatív partnerként segítsük azoknak a munkáját, akik ebben a dinamikus szektorban tevékenykednek” – mondta Philipp Rosendorfer, a Functional Crop Care üzletág R&D alelnöke.

A világ legnagyobb hasznos fonálféreg-szaporító telephelye

A bővítésnek hála a BASF megduplázza a különféle rovarok és meztelen csigák elleni védelemben fontos szerepet játszó mikroszkopikus organizmusokra, a hasznos fonálférgekre vonatkozó gyártókapacitását. A BASF egyedülálló, hat különböző hasznosfonálféreg-fajtát magában foglaló globális kínálatot biztosít a kertészettel, zöldségtermesztéssel és tőzeggel foglalkozó ügyfelei számára, ideértve a Nemaslug® és a Nemasys® terméket is, amelyek egyedülálló hatásmechanizmussal végzik a feladatukat.

„Az elmúlt 5 évben jelentős mértékben nőtt a hasznos fonálférgeink iránti kereslet, 2014-ben pedig rekordévet zártunk ilyen téren” – magyarázta Graeme Gowling, a Functional Crop Care ágazat Global Biologicals Marketing részlegének munkatársa. „Ügyfeleink egyre fontosabbnak tartják a hasznos fonálférgek beépítését az Integrált Kártevőkezelési (IPM) programokba, hiszen könnyedén használhatók, hosszabb ideig maradnak aktívak, és hatékonyan veszik fel a harcot a termést megtámadó kártevőkkel szemben” – zárta a gondolatát Graeme.

A BASF vetőmag kezelési megoldásainak szélesebb körű elérhetősége

Az újonnan kibővített littlehamptoni telephelynek hála a BASF világszerte (különösen Európa és Afrika irányába) növelni tudja az oltóanyag-ellátmányának mennyiségét. Az oltóanyagok lényegében rhizobium baktériumok, amelyek a hüvelyes gazdanövényekkel szimbiotikus kapcsolatban gyökérgumókat termelnek a nitrogén megkötése érdekében. A BASF által előállított, a kimagasló hatékonyságú magkezelések szerves részét alkotó biológiai oltóanyagok nemcsak a magvak egészségét, hanem az egész növény életerejét és termőképességét pozitívan befolyásolják. Legfőbb termékeink a Vault® HP (Észak-Amerikában), a Hi Coat® (Európában és Dél-Amerikában), valamint a NodulAid® (Ausztráliában).

„Ez a fejlesztés megerősíti piacvezető pozíciónkat a minőségi vetőmag kezelési eljárások terén. A littlehamptoni és más globális üzemek gyártókapacitás-bővítésén túl tovább erősítjük kutatás-fejlesztési tevékenységünket és termékportfóliónkat” – mondta Rosendorfer.