fbpx

A bővülő Evonik portfólió ezzel a termékcsaláddal is segít

Írta: Szerkesztőség - 2018 május 04.

A Fecinor® (Enterococcus faecium CECT 4515) a malacok takarmányozásában engedélyezett kiegészítő a korai életszakaszban gyakorta fellépő hasmenés megelőzésére.

A Fecinor® rendkívül gyorsan kolonizálódik a gyomor-bélrendszerben, ezáltal elősegíti a gyomor-béltraktus korai érését, és a fiatal állatok nagy növekedési erélyének kihasználását. Kompetitív gátlás révén csökkenti a káros bélbaktériumok növekedését, így azok nem tudják kifejteni a hatásukat, továbbá a nagymennyiségű tejsav termelésével gátolja az E. coli és a Salmonella spp. szaporodását a bélrendszerben. Helyreállítja az egészséges, kiegyensúlyozott mikrobiális populációt a bélben.

A Fecinor® használata esetén a táplálóanyagok felszívódása nagymértékben javul, ennélfogva etetése eredményeként prestarter és starter fázisban a malacok jelentős többletsúlyt realizálhatnak. A Fecinor® számos medikációs céllal alkalmazott antibiotikummal és kokcidiosztatikummal, cink-oxiddal is toleráns. Ellenáll a savanyítóknak, így azokkal egyszerre is felhasználható.

Szilárd, dercés vagy nedves takarmánykeverékhez és premixekhez adható, valamint folyékony, ivóvízben adagolható formában is kapható. Etetését a malacnevelés időszakában ajánljuk.

A termék magyarországi képviselete: Evonik Nutrition & Care GmbH Magyarországi Fióktelepe 1068 Budapest, Városligeti fasor 44.

Lengyel Gábor
+36 30 937-7940
[email protected]