A BPW AGRO Drive begyűjtötte a legrangosabb európai díjakat

A pótkocsikhoz kifejlesztett AGRO Drive hidraulikus hajtott tengely számos kitüntetést kapott az elmúlt időszakban. Budapesten, az AGROmashEXPO-n és Würzburgban, az egyik legnagyobb európai seregszemlén a szakma és a nagyközönség is díjazta a fejlesztést.

Nehéz terepen való vontatás és az egyszerűbb karbantartás mellett integrált szabadon futás, homologizált fékek és intelligens szenzortechnika, ezek azok a jellemzők, amelyek miatt egyre többen választják a BPW innovatív megoldását.

Az AGROmashEXPO kiállításon már hetedik alkalommal ítélték oda a legjobb hazai új fejlesztésért járó innovációs díjat. A hattagú szakmai zsűri helyszíni döntése alapján Az év magyar mezőgépe 2019 elismerést a szombathelyi BPW-Hungária Kft. újdonsága, a BPW AGRO Drive hidraulikus hajtású futómű nyerte el. A gazdálkodók nehezen tudják a földeken végzett munkákat az időjáráshoz és a talajviszonyokhoz igazítani: a trágyázási időszakok szigorú hatósági szabályozás alá tartoznak. A bérmunka-vállalkozókat is szorítja az idő a munkavégzésük során – tehát bármilyen időjárás esetén dolgozniuk kell. Ezzel magyarázható a BPW AGRO Drive hidraulikus hajtott tengelyének sikere: a pótkocsiknak 25 százalékkal több vontatóerőt jelent – ez lehetővé teszi például a trágyázási munkálatokat lejtős terepen és a betakarítást nedves talajon. Ilyen módon kisebb traktorok is képesek nagyobb teher vontatására. A BPW-re jellemző a szervizbarát fékrendszer: a hajtott tengely átgondolt kialakításának köszönhetően a karbantartási munkákat és a fékbetétek cseréjét a hidraulikus hajtómotorok kiszerelése nélkül is el lehet végezni.

BPW-Hungária Kft.

futómű hidraulikus innovatív tengely trágyázás traktor