fbpx

A Budapesti Nagybani Piac idén is csatlakozik az Élelmiszerbank Adománykonvojához

Írta: Kalmár Nárcisz - 2017 október 18.

Október 16-án, az Élelmezés Világnapján Adománykonvojt indított a Magyar Élelmiszerbank Egyesület. Évente a világszerte előállított élelmiszer egyharmada, mintegy 1,3 milliárd tonna ehető étel végzi a szemetesben. Csak Magyarországon 1,8 millió tonna élelmiszer megy veszendőbe, mely fogyasztásra legtöbbször még teljesen alkalmas lenne.

Az Élelmiszerbank és a Budapesti Nagybani Piac több, mint egy éve tartó stratégiai együttműködésének köszönhetően, a piac idén is több raklapnyi friss zöldséget és gyümölcsöt juttat el a rászorulóknak az Adománykonvoj segítségével.

A Nagybani Piaccal évek óta dolgozunk együtt, és stratégiai együttműködést is kötöttünk a zöldség és gyümölcs élelmiszerfelesleg mentésére. Nagy örömünkre szolgál, hogy a Budapesti Nagybani Piac idén már harmadik alkalommal csatlakozott az Adománykonvojhoz. Az általuk felajánlott zöldség és gyümölcs adományoknak nagy jelentősége van, hisz vitaminokban gazdag, egészséges táplálékot jelentenek minden rászoruló számára mondta Cseh Balázs, az Élelmiszerbank alapítója, elnöke.

A Budapesti Nagybani Piac számára fontos a természeti források fenntartható használata, az élelmiszerpazarlás- és veszteség mértékének csökkentése, a szegényekről és élelmiszer-bizonytalanságban élőkről való gondoskodás. Ezért is működik együtt évről évre a Magyar Élelmiszerbank Egyesülettel.

Összeállította: Kalmár Nárcisz