fbpx

A csapat változott, a stílus maradt!

Írta: Szerkesztőség - 2011 április 26.

Cégünk, a Szekszárdi Növény Zrt. működésének 16 éve alatt a régió meghatározó növényvédő szer és vetőmag kereskedőjévé vált a számos kölcsönös bizalmon alapuló és gyümölcsöző kapcsolatok felépítésével. Működésünk centruma Tolna, Fejér, Somogy, Baranya és Bács-Kiskun Dunához közeli része. Regionális cég vagyunk, de munkánk eredményeként az országos integrátorok után növényvédő szer kereskedelemben évek óta a bronzérmes helyen állunk, összárbevételünk meghaladja a 10 milliárdot. A vetőmag üzletágat 2001 óta építjük. Ennek legjelentősebb eleme a kukorica vetőmag értékesítés, melyben mára jelentős sikereket értünk el.

A tényszerű számoknál azonban fontosabbnak gondoljuk a kereskedelemhez hozzáadott értékeket, amely nálunk a gyors, pontos logisztikát és a termelők munkáját segítendő szakmai aktivitást jelenti. Sajátos kultúrát építettünk fel a hazai piacon a ránk jellemző személyes szaktanácsadással, a szakmai kiadványainkkal és rendezvényeinkkel, a precíz és gondos kiszolgálással és a tisztára mosott göngyölegek elszállításával, melyekkel Partnereink eredményesebb gazdálkodását igyekszünk segíteni. Szekszárdi Növény Zrt. – Több mint kereskedő!

Az 1995-ben történt cégalapítás és a 2005-ben zajlott részvénytársasággá alakulás után 2010 újabb mérföldkövet hozott a Cég életébe amellett, hogy a mezőgazdaságban is jelentős kihívások és változások történtek. A tavasz folyamán tárgyalások kezdődtek a cég tulajdonosi szerkezetének változásáról a Cargill Magyarország Zrt.-vel. Ezt követően szeptember végén 10 kollégánk csoportosan, azonnal és egy időben vált ki a Cégből és konkurens céget alapított a legnagyobb hazai integrátor támogatásával. Az ez utáni időszak a megújulás jegyében tellett, hiszen teljesíteni kellett a szállítók és bankok felé a kötelezettségeinket és újjá kellett építeni a csapatot. Ezt mára belső erőforrások átcsoportosításával és külső kollégák bevonásával sikerült megvalósítani. Különös hangsúlyt fektettünk munkánk hatékonyságának növelésére az irodai háttérmunka és az informatikai rendszerünk fejlesztésével, a képviselőink munkaterületének területi felosztásával és a partneri kapcsolatok újjáépítésével. Közben a Cargill-lal folytatott tárgyalások lezárultak, tulajdonrész vásárlás nem történt, kereskedelmi együttműködés viszont született a két cég között.

A csapat változott, a stílus maradt! Célunk és filozófiánk továbbra is keresni a legjobb megoldást és fenntartani a szakmaiságot és a kiváló logisztikát Partnereink és Cégünk közös sikerének érdekében!

Szekszárdi Növény Zrt.

7100 Szekszárd

Keselyűsi u. 9.

Tel.: +36-74-410-420