fbpx

A darumérlegtől a hídmérlegig

Írta: Szerkesztőség - 2011 augusztus 30.

A Kontinex Kft. fő profilja mobil és helyhez kötött elektronikus ipari mérlegek, mérlegrendszerek gyártása, forgalmazása, szervize.

 

Hídmérlegek

 

VSH típusú, betonhidas hídmérleg

A Kontinex Kft. holland technológia alapján kizárólagos joggal gyártja Magyarországon a VSH típusú, acél-vasbeton, szerkezetű akna nélküli és sekély aknás hídmérlegeket, melyekbe saválló acélból készült, rendkívül stabil, analóg, vagy digitális mérlegcellákat épít be és kapcsolódó mérlegelektronikával szerel fel.

A mérleghídja 1, 2, vagy 3 hídelemből áll, és ennek megfelelően 4, 6 vagy 8 db saválló acélból készült analóg ill. digitális mérlegcellán nyugszik.

A mérlegszerkezet egyben bennmaradó zsaluzatként is szolgál, melyet a helyszínen öntenek ki betonnal. A hídmérleg a mérleghíd nagy önsúlya következtében rezgésekre, erős fékezésre kevésbé érzékeny.

 

SL típusú betonhidas áttelepíthető hídmérleg

Ez a hídmérleg már nem igényel speciális mély alapozást, vízszintes betonfelületre telepíthető. Szuper alacsony kialakítású (35 cm) hídmérleg.

A modulok összeszerelésével mérete az igényekhez mérten megválasztható 6-30 méteres hosszúságig speciális csatlakoztatással, csavarozás nélkül.

A hosszúságtól függően maximális mérőképessége 20-100 tonna. Felülete érdes, csúszásmentes felület, ami megakadályozza a jármű mérleghídon való megcsúszását nedves, fagyott vagy havas időben is.

Saválló dobozba épített kijelző műszere, számítógépes kimenettel rendelkezik, melyhez mérlegjegy kinyomtatására is alkalmas program csatlakoztatható.

 

TS-300-GSX típusú áttelepíthető acélhidas hídmérleg

A szuper alacsony (30 cm) kialakítású hídmérleg szintén nem igényel speciális mély alapozást, csak vízszintes betonfelületet.

Acél elemekből 9-18 méter hosszúságban szerelhető össze, ennek függvényében maximális mérőképessége 30-60 tonna. Előnye a könnyűszerkezetből adódó kis önsúlya.

 

Darumérlegek

 

SCS plus digitális darumérleg

Darumérleg alkalmazásával nincs szükség a mérni kívánt tömeg mérleghez szállítására, gyors és pontos mérlegelést garantál emelés közben, még nehéz üzemi körülmények között is.

A nagyméretű LED kijelző akár 40-50 méteres távolságról is leolvasható és a mérleg valamennyi funkciója távirányítóval is működtethető.

A mérleg burkolata IP65-ös öntött alumínium ház. A mérlegcella szakítószilárdsága a névleges terhelés ötszöröse.

Az emelőszerkezet valamennyi eleme (a gyűrű, a kengyelek és a biztonsági horog) töréspróbával minősített.

Opcióként kézi rádiós távvezérlővel, számítógépes adatátviteli lehetőséggel, telepcserélő rendszerrel szerelhető fel.

 

PCS Plus digitális darumérleg

Ez a mérlegtípus különösen jól alkalmazható alacsony darukhoz, autódarukhoz, vasudvarokban.

Az öntött alumínium műszerház IP 65-ös védettséget biztosít, a fóliatasztatúra kezelése rendkívül egyszerű és tévedésmentes.

A mérleg túlterhelésnél kijelez, illetve kikapcsol, emellett kétszeres túlterhelést is elvisel károsodás nélkül.

A telepfeszültség kijelzés teszi biztonságossá a 40 órás folyamatos üzemelését. Opcióként infravörös távvezérlővel és összegző funkcióval is felszerelhető.

 

BCS-D digitális darumérleg

Nehezen hozzáférhető helyek, csörlős daruk esetén ezt a típust ajánlja a Kontinex Kft.. A mérlegelés ebben az esetben is a daruval történő emelés közben elvégezhető.

Mérési tartománya 500 kg-tól 200 tonnáig terjed. Túlterhelés esetén ez a típus is jelez és kikapcsol.

Alapfelszereltségének része a telepfeszültség kijelzés, USB kimenet töltéshez és adatok PC-re töltéséhez, az automatikus nullázás és a bekapcsolást követő önteszt.

 

További Kontinex termékek és szolgáltatások:

  • tengelyterhelés-mérő mérlegek
  • raktári mérlegek
  • mérleges raklapemelők
  • targoncamérlegek
  • mechanikus mérlegek elektronikus hídmérleggé történő átalakítása
  • fedélzeti (jármű felépítménybe épített) mérlegek
  • rétegvastagság-mérő és keménységmérő készülékek
  • hideg- és melegköd-képző készülékek kártevők elleni védekezéshez, fertőtlenítéshez. A készülékek könnyű, rozsdamentes acélból készülnek a hordozható kiviteltől a gépkocsira is szerelhető, távirányítós változatig, belső téri és szabadtéri alkalmazásra egyaránt.
  • alkatrészellátás és szerviz

 

 

Kontinex Kft.

6724 Szeged, Pacsirta u. 7/a

Tel.: +36-62 /498-217, +36-62/498-219

Fax: +36-62/498-218

e-mail: [email protected]

web: www.kontinex.hu