fbpx

A Dorker Gyulán is kitett magáért

Írta: Szerkesztőség - 2014 augusztus 06.

A rendezvényt a nagyon impozáns környezetben megbújó Steigervald-Tanyán tartották, mely a nemzetközileg ismert fürdőváros – Gyula – határában természetvédelmi területté nyilvánított pusztán található. A természetvédelmi terület sajátos növény- és madárvilágával nemcsak kiváló helyszín különféle céges csapatépítőknek és bemutatóknak, hanem sok tudományos kutatónak is jó terepként funkcionál, a természetet kedvelők körében pedig ismert kirándulóhely.

Az Év Traktora szériája is vontatott - DEUTZ-FAHR 7230TTV

A bemutatót Bujdosó Sándor, a Dorker Kft. dél-kelet magyarországi gépértékesítője nyitotta meg, majd Kincse Norbert, értékesítési és finanszírozási vezető vette át a szót, aki általánosságában ismertette a cég történetét.

A 100%-ban magyar tulajdonú Dorker 1992 óta szolgálja a mezőgazdasági termelőket. Indulásakor alapvetően alkatrész értékesítéssel foglalkoztak, majd 1998-tól kibővültek, a gépértékesítés és a szervízszolgáltatás tevékenységi körével. 2011-re elérték azt, hogy közel 20 márkának a képviseletét látják el Magyarországon. Jelenleg hazánkban 8 telephelyet (Baja, Derecske, Enying, Győrújbarát, Kaposvár, Nyíregyháza, Siklós, Szolnok) üzemeltetnek különböző régiókban. Kincse Norbert kiemelte, hogy szerencsére évről-évre növekszik a Dorker Kft-nek bizalmat szavazók köre.

Igyekeznek minden területen akár szervizelésről vagy finanszírozásról legyen szó a lehető legjobb lehetőségeket megtalálni az egyéni igények kielégítésére. Gyakorlatilag 2 éve rendeznek különféle szántóföldi bemutatókat, ahol nem csak a népszerűsítés a céljuk, hanem, hogy egy kötetlenebb környezetben, emberközeli stílusban segítségére tudjanak lenni a gazdáknak, a gazdaságukat érintő kérdésekben.

Az Év Traktora szériája is vontatott – DEUTZ-FAHR 7230TTV

Gyulán is begördült a DEUTZ-FAHR új Agrotron TTV-k 7-es sorozatának erőgépe, amely három típust foglal magába, a 7210-est, a 7230-ast és a legnagyobb 7250-est, ami már 263 LE-s csúcsteljesítményre is képes.

A DEUTZ-FAHR összehangolta a legfejlettebb technológiát, és létrehozta ezt az új sorozatot, melybe a megbízhatóság ötvöződik a hatékonysággal és a termelékenységgel, így minden gazda számára jó választásnak bizonyulhat. A 7. szériájú termékpaletta remek példa a DEUTZ-FAHR sikeres költségcsökkentési stratégiájának, aminek segítségével kisebb fogyasztású, ám nagyteljesítményű motorok kerülnek ki a gyártásból.

A Giugiaro tervezőstúdió egyedi formatervezése alapvetően meghatározza a széria megjelenését, melynek története tavaly kezdődött, és rögtön az Év Traktora címet is elnyerte.

A DEUTZ-FAHR 7230TTV erőgép 230 LE-s teljesítményre képes, és teljesen fokozatmentes váltóval van szerelve, ami nagyon megkönnyíti a gépkezelő munkáját. 0 és 50 km/h-s fokozatmentes CVT váltóval rendelkezik, mely nem csak automata, hanem kézi üzemmódban is tud működni.

Ha bálaszállítás, akkor PRONAR

Ha bálaszállítás, akkor PRONAR

Lengyelország egyik legnagyobb mezőgazdasági gépgyártójának, azaz a Pronar cég termékpalettájának 2013-tól kizárólagos magyarországi forgalmazója lett a Dorker Kft. A sokoldalú bemutató fontos szereplője a PRONAR T023 bálaszállító volt, melynek rakodófelülete 3700 m2, rakodóterének hossza 9880 mm, szélessége pedig 2450 mm, mely EUROPALLET szállításra is alkalmas. Nyomtávolsága 1730 mm, a minimális vonóerő igénye 83,2/61 LE/kW. Első tengelye forgózsámolyon fordul, felfüggesztése: parabolikus laprugó.

A Dorker nem aprózta el, és egyéb programokkal is meglepte partnereit, akik többek között megismerkedhettek a GEOSAN cég termékeivel, illetve egész napos díjmentes traktor teljesítménymérés is zajlott az AGRO ECO POWER jóvoltából, Bodó László vezetésével.

Az ebéd is illeszkedett a környezeti adottságokhoz, bográcsokban rotyogó csülkös babgulyással zárták a napot.

A rendezvényen készült fotók IDE kattintva megtekinthetőek.