fbpx

A DuPont javaslata a májusi kalászos növényvédelemre

Írta: - 2015 május 15.

Kezdődő sárgarozsda fertőzés levélen Kétegyháza, 2015.05.12.A májusi kalászos növényvédelem elsődleges feladata megóvni a kalászt és a felső levélemeleteket a tenyészidőszak hátralévő részében, hiszen a fuzáriumos betegség károsan befolyásolja a gabona minőségét, a zászlóslevél elhalása pedig terméscsökkenéshez vezet.

Az idei évjárat komoly kihívások elé állítja a gabona termesztőket. A lombbetegségek, különösen a sárga- és vörösrozsda és a kalászt veszélyesztető fuzárium egy időben támadják meg a kalászosokat.

A DuPont lombvédelmi technológiája a 2014-es sárgarozsda járvány idején is bizonyította, hogy erős fertőzési nyomás mellett is kiválóan működik. A preventíven kijuttatott Wirtuoz® 0,8-1,0 l/ha dózisban tökéletesen megvédi a betegségekre fogékony búza fajtákat is.

Az őszi búza legfontosabb gombakórokozói közé tartoznak a fuzárium fajok . Elegendő számukra, ha a hajnali harmat hatására nedves a virágzó kalász és máris fertőzik a gabonát.

A napokban beköszöntő csapadékos időjárás kedvez a betegségek fejlődésének és az előrejelzések szerint az elkövetkező napokban további esőzés várható.

A sikeres védekezés alapja a megfelelően hatékony gombaölő szer használata és a helyes időzítés.

Az előző évek tapasztalatai alapján a DuPont a Wirtuoz gombaölő szer használatát javasolja a kalász védelmére 1-1,25 l/ha dózisban a virágzás kezdetén. A fuzárium fertőzésre hajlamosító körülmények között a magasabb dózis alkalmazása indokolt.

További információkért forduljon bizalommal területi képviselőikhez és szaktanácsadóikhoz.

A DuPont készítmények felhasználása előtt olvassa el és kövesse a termékek csomagolásán lévő címke felhasználási utasításait!

Copyright – 2015 DuPont. Minden jog fenntartva. A DuPont Oval Logo, DuPont, A tudomány csodái – és valamennyi termék, amelyek – vagy – jelölésűek az E.I. du Pont de Nemours and Company regisztrált márkanevei.