fbpx

A fúzió sikeréhez a Malagrow is hozzájárul

Írta: Szerkesztőség - 2020 október 23.

Legutóbbi cikkünkben hírül adtuk, hogy a Syngenta megvásárolta a biokészítmények piacának egyik jelentős szereplőjét, az olasz Valagrót. Hazánkban az 1998-ban alapított Malagrow Kft. forgalmazza a cég termékeit, így ezt a vállalkozást is érinti a változás.

 

 

A családi tulajdonban álló, tavaly 2,5 milliárdos forgalmat bonyolító cég hazánkban kizárólagos forgalmazóként értékesíti a Valagro termékeit. Az olasz gyártó Syngentához való csatlakozása stratégiai döntés volt, ami lehetővé teszi, hogy erősítse tevékenységét és növelje beruházási kapacitását a biológiai megoldások gyorsan fejlődő világpiacán, és így továbbra is versenyképes maradjon. A két cég kapcsolódásától kölcsönös előnyöket vár a cégvezető, Giuseppe Natale. Az olasz családi vállalkozás jelenléte Európában különösen erős, többek közt az olyan disztribútoroknak köszönhetően, mint a Malagrow Kft., amely hosszú évek alatt segítette a Valagro brand megszilárdítását.

A Syngenta tekintélyes erőforrásokat ad a környezetbarát, biztonságos és hatékony termékek fejlesztéséhez. Ám Giuseppe Natale szerint nagyon fontos a középkelet-európai sajátosságok ismerete, hogy a speciális igényekre is megoldások szülessenek. Ebben a munkában a Malagrow Kft. az egyik leghatékonyabb partner Közép-Európában. A magyar cég 2019 elejétől Romániában és Szlovákiában is jelen van a jól ismert biokészítményekkel. A Malagrow eddigi tapasztalatairól ezeken az új piacokon a Kertészet és Szőlészet októberi számában számolt be.

Az utóbbi két évtizedben folyamatosan erősödött a Valagro-termékek piaci helyzete egyes közép-európai országokban. A cég képviselői, így a Malagrow is, jelentős piaci részesedést vívtak ki a termékeknek az országuk piacán, elsőként a kertészeti növények hozam- és minőségjavítására szolgáló termékekkel. A Syngentával való egyesülés tovább erősíti és gyorsítja ezt a folyamatot.