A HW pótkocsik jelene és jövője

Minimális karbantartási és javítási igénye miatt nagyon közkedvelt volt a HW-80-as, a mezőgazdasági szállítások több mint felét ezekkel a típusokkal végezték. Tartósságát, megbízhatóságát mi sem bizonyítja jobban, minthogy még ma is mintegy 10 ezer db fut belőle országszerte egyéni termelőknél, szövetkezeteknél, gazdasági társaságoknál, és az sem ritka, hogy némelyik már elérte a 25-30 éves kort.

Bár az új HW-80 pótkocsik alváza és futóműve megegyezik a régi kiadásúakkal, ennek ellenére mégis megújultak. A felépítmények – melyek külön is megvásárolhatók – a mai kor követelményeihez igazodnak mind minőségben, mind kivitelben, változatosságban és masszívságban. Többféle modellváltozat készül, pl. 1 -2 és 3 oldalra billenő, 90 -120- 140 vagy 160 cm-es oldalmagasságú, különböző vetőmag- és műtrágya feltöltő csigával felszerelhető. Terhelhetőség szempontjából három típussal állunk vásárlóink rendelkezésére, a hagyományos 12 tonna össztömegű mellett a legkedvezőbb árfekvésű, és egyben a legkedveltebb 15, valamint a 18 tonnás változatból mindenki a számára legmegfelelőbbet választhatja. A speciális kialakítású, több szabadalommal is védett 15 – 20 m3-es terményszállító felépítményűek mellett, egyre népszerűbb a kb. 22 m3-es univerzális pótkocsi is, mely hidraulikus nyitószerkezete miatt kiválóan alkalmas siló, szerves trágya, vagy raklapos áru, tömítettsége miatt pedig gabona szállítására is, tehát egész éves használatot tesz lehetővé. Az egy és kétkörös, ill. kombinált légfékrendszerrel ellátott pótkocsik kb. 45 kW motorteljesítményű erőgéppel 25km/h vagy 40 km/h sebességgel vontathatók.

Az elmúlt években nem csak a komplett pótkocsik hiányoztak a magyar piacról, hanem az eredeti német alkatrészek is, ezért cégünk ezek forgalmazásával is foglakozik, melyek kiváló minőségűek és igen kedvező árfekvésűek.

Gyuris Gyula

Tel: 30/9354 762

pótkocsi