fbpx

„A legjobbat vagy semmit!”

Írta: Szerkesztőség - 2019 szeptember 20.

50 évvel ezelőtt ki gondolta volna, hogy olyan eszközt konstruál meg az OROS Magyarországon, hogy sikert arat az USA-tól a japán partokig? A titok a folyamatos fejlesztésekben és tesztelésekben, valamint a kitartó, szorgalmas, áldozatos munkában rejlik, amelynek gyümölcse az OROS márka Magyarországon piacvezető pozíciója lett. Ismerje meg Ön is az OROS CORNADO prémium kategóriás kukoricabetakarító adaptert, amely a legjobb kukoricabetakarítást nyújtja a gazdák számára. A legjobbat vagy semmit!

Professzionális szárzúzás az OROS CORNADO-val

A törőhengerek alatt helyezkedik el a szárzúzó berendezés. Kialakításának és elhelyezkedésének köszönhetően a speciális keményfémmel felszórt kétoldalas kések a törőhengerek által „megfogott” szárat 5-6 cm-es darabokra aprítják a szár állagától függetlenül. A száraprítási paraméterek akár 11-13 km/h betakarítási sebesség mellett is változatlanok. A nemzetközi bemutatókon elért eredmények alapján a világ egyik legjobb szárzúzója.

Az OROS CORNADO innovációja – Minden a részletekben rejlik

A formai változtatásokon túlmenően számos szerkezeti fejlesztést is végrehajtott az OROS fejlesztő mérnöksége, amelyek közül a törőegységeknél elért jelentős súlycsökkenés a legmeghatározóbb. A kivételes igénybevételre tervezett hajtóműházak alumíniumból készülnek.

A négykéses törőhengernek köszönhetően kevesebb szár kerül a kombájnba, illetve kevesebb üzemanyag szükséges az aratáshoz, ezáltal a gazda pénzt takaríthat meg. A jobb szárlehúzás érdekében a különleges bordával szerelt kések ötvözik a régi, bordás és a késes típus előnyeit. A hagyományos lánchajtást felváltotta a kardánhajtás, amely semmilyen karbantartást nem igényel a betakarítási időszak alatt. Az adapterek színes műanyagburkolattal készülnek, ami a súlycsökkenés, a jobb csúszási képesség, a kopásállóság és a fagyállóság tekintetében is egyaránt előnyös megoldásnak számít.

Változatos megoldások

A csőtörő adapterek opciós kiegészítőkkel is felszerelhetők: csonktaposó a kombájn gumiabroncsainak védelméért, talajkövető rendszer az optimális tarlómagasság érdekében, oldalmagasítás a szem- és csőveszteség minimalizálásáért, kombájnból állítható elektromos vagy hidraulikus működésű törőléc-távolság állító berendezés a gazda kényelméért és az aratás időtartamának csökkentéséért. A napraforgó betét segítségével az OROS CORNADO könnyen és gyorsan átszerelhető napraforgó betakarításra. A 6 és 8 soros csukható adapterek EU standard közúti közlekedésre is alkalmasak. Ennél nagyobb csukható és fixvázas adapterekhez szállítókocsit ajánlunk. Bármely ismert kombájntípusra felszerelhető és a kombájnnak megfelelő színben rendelhető.

OROS CORNADO – A megbízhatóság ikonja

Az OROS CORNADO kukoricabetakarító adapter korszerű kardánhajtása miatt minimális karbantartást igényel. Soronkénti biztonsági kapcsoló szavatolja a hajtóműházak, valamint a kanalas láncok extrém terhelés elleni védelmét, hosszú élettartamát. Az OROS CORNADO 50. jubileumi születésnapja alkalmából a gazdák bizalmát 50 hónap garanciával jutalmazza meg, ezáltal méltó lett arra, hogy a kukoricabetakarító-adapterek között a megbízhatóság ikonjának nevezzük. Még több információért látogasson el a www.oros.hu weboldalunkra vagy keresse munkatársunkat!

Héjja Csaba

(Key Account Manager)

[email protected]

+36 20 585 9666