fbpx

A Massey Ferguson 6700 S széria lett a „2020 ÉV GÉPE”

Írta: Sándor Ildikó - 2019 november 15.

A közepes teljesítménykategóriás erőgépek között tarolt a 6700 S széria Hannoverben. Nézzük meg közelebbről a győztes Massey Fergusont!

Massey Ferguson 6700 S – 4 hengeres erőgépek, 4.9 l-es AGCO POWER erőforrással

A szériában mindegyik típus a legmodernebb AGCO POWER négyhengeres, Stage V motorral van szerelve, ami a legszigorúbb károsanyag kibocsátási előírásokat teljesíti. Ez pedig a karbantartásmentes „All-in-one Stage V” füstgázkezelő rendszernek köszönhető. A maximális teljesítmény a legkisebb modell kivételével 5 LE-vel nő, az EPM motorvezérlés pedig 20 LE többletteljesítményt nyújt. Az érintett modellek 135 és 180 LE közötti maximális teljesítmény leadására képesek, hathengeres traktorok teljesítményével és nyomatékával rendelkeznek, mialatt megőrizték egy négyhengeres traktor minden előnyét a fordulékonyság és a méret tekintetében.

Az MF 6700 S széria hajtómű választéka: teljesen fokozatmentes Dyna-VT vagy fél-powershift Dyna-6 Super Eco sebességváltó.

A fülkében pedig három felszereltségi szint érhető el (Essential, Efficient és Exclusive) lehetővé téve, hogy minden gazdálkodói igényt kielégítsenek az új traktorok.

Az új MF 6700 S Stage V széria paraméterei:

Modell

MF 6713 S

MF 6714 S

MF 6715 S

MF 6716 S

MF 6718S

Max teljesítmény

135 LE

145 LE

155 LE

165 LE

180 LE

Max. EPM teljesítmény

150 LE

160 LE

175 LE

185 LE

200 LE

Motor

Négyhengeres , 4.9 literes AGCO Power

Sebességváltó

Dyna-VT vagy Dyna-6 Super Eco

Felszereltség

Essential, Efficient vagy Exclusive

Intelligens, erőteljes négyhengeres motorok

Mindegyik MF 6700 S szériás erőgépet a legmodernebb négyhengeres, 4.9 literes AGCO POWER motor hajt, amelyek 5 lóerővel több teljesítményt adnak le, mint az elődszériák. Az elektronikus motorvezérlés (EPM) 15 extra lóerő teljesítményt biztosít az MF 6713 S típus, illetve plusz 20 lóerő extra teljesítményt az összes többi típus esetében. A rásegítés szántóföldi üzemmódban automatikusan bekapcsol TLT-vel vagy hidraulikával történő munkavégzés során, illetve közúti üzemmódban is aktiválódik a rendszer, 18 km/h fölött a sebesség növekedésével progresszívan emelkedve.

A gondos tervezés találkozik a Stage V normával

A Massey Ferguson „All-in-One Stage V” karbantartásmentes füstgázkezelő rendszere teljesíti a legszigorúbb Stage V környezetvédelmi előírásokat. A traktoron nincs szükség átalakításra vagy dizájn változtatásra, így a kilátás sem csorbul a fülkéből, sőt a kipufogó-oszlop még keskenyebb is, mint az elődszériánál.

Az „All-in-One SCR” rendszer következő generációja mostantól egy új koromszűrő-katalizátorral (SC) egészül ki, ami a dízel oxidációs katalizátor (DOC) és a szelektív katalitikus redukciós (SCR) rendszer között helyezkedik el, így teljesen automata és passzív regeneráció megy végbe: nincs szükség üzemanyagpazarló égetésre, megmaradhat a kiváló üzemanyag-hatékonyság.

Csökken az üzemeltetési költség

Az üzemeltetési költségeket csökkenthetjük a hosszú olajcsere perdiódusokkal, amelyek 600 üzemórát jelentenek a motor, és 1.800 órát a hajtómű esetében. Az új karbantartás-mentes hidrotőkés műszaki megoldás tovább csökkenti a költségeket, egy 2.400 üzemórás perdiódust tekintve akár 1.950 EUR-val.

Hajtómű bármilyen feladatra

Mindegyik MF 6700 S Stage V típus Dyna-VT teljesen fokozatmentes (CVT), vagy megújult Dyna-6 Super-ECO hajtóművel érhető el. A fél-powershift sebességváltókon elvégzett változtatások eredményeképpen a 40 km/h sebességet már 1.500 f/p-en eléri a traktor, amely jelentősen csökkenti az üzemanyag-fogyasztást.

A Dyna-VT tökéletes irányítást és kontrollt tesz lehetővé. A rendszer olyan fejlett, hogy bármilyen előremeneti sebességet be lehet állítani bármilyen motorfordulatszámhoz, ami a termelékenységet, hatékonyságot és a munka minőségét is nagyban növeli. A hajtómű kifinomult üzemmódokban működhet annak érdekében, hogy Ön bármilyen körülmény és munkaművelet mellett a legtöbbet hozhassa ki belőle. A legújabb Super Eco fejlesztés tovább csökkenti az üzemanyag-felhasználást mégpedig úgy, hogy a 40 km/h sebességet már 1.450 f/p-en eléri a traktor.

Az MF 6700 S kezelése sosem volt egyszerűbb

A Massey Ferguson legújabb, 9 collos Datatronic 5 terminálja alapfelszereltség az Exclusive felszereltségi szinten, illetve opcionális tétel az Efficient modelleken. Ez az egyszerű, ISOBUS kompatibilis monitor táblagépszínvonalú kezelést tesz lehetővé, így a kezelő a műveletek és a funkciók között rendkívül egyszerűen manőverezhet.

Amellett, hogy kiváló traktor- és munkagépvezérlést nyújt, a Datatronic 5 monitor tökéletesen alkalmas arra, hogy precíziós gazdálkodási rendszerbe építsük be. Ehhez pedig az MF Guide kormányzási, MF Section Control szakaszvezérlési és MF Rate Control differenciálkijuttatási rendszerek is elérhetők. Opcionális tételként Fieldstar 5 monitor érhető el az Essential és Efficient modelleken. Ez a terminál is ugyanolyan hatékony érintő-képernyős és ISOBUS-os megoldást kínál, mint a Datatronic 5 monitor. A Fieldstar 5 terminálhoz is elérhető a teljes MF Technológia szolgáltatási csomag.

Az MF 6700 S széria kompatibilis az MF Connect technológiával, ami folyamatosan ellenőrzi a traktorral végzett tevékenységet és a gép mozgását. A rendszer képes megmutatni historikus és valós idejű adatokat mobileszközökön, a felhasználók bárhol és bármikor elérhetik saját adataikat, ami által megvalósul az okos-traktor management, és elvégezhető a megelőző szerviz/karbantartás.

Több erőt a talajra

Az elődnél szélesebb gumiabroncsozási lehetőség növeli az MF 6700 S széria teljesítményét és sokoldalúságát. Az új opciók között akár 1,85 m átmérőjű abroncsot is felrakhatunk a gépekre. Az akár 1 bar nyomással is dolgozni képes abroncsok jelentősen csökkentik a talajnyomást, és növelik a vonóerőt.

Tökéletesen sokoldalú csomag

A Massey Ferguson ötvözte a legújabb technológiát és a már sokat bizonyított, megnyerő külsőt annak érdekében, hogy az MF 6700 S Stage V traktorok egytől-egyig lenyűgöző teljesítményt és szerény üzemeltetési költségeket garantáljanak. A Dyna-VT és a Dyna-6 sebességváltók már 16 éve üzemelnek az MF traktorokban, és ezidő alatt versenytárs nélküli hírnévre tettek szert a megbízhatóság, egyszerű ámde fejlett automatizáltság és a könnyű kezelés terén.

A traktorok tengelytávját kifejezetten a nagyteljesítményű négyhengeres tulajdonságokhoz tervezte meg a gyártó, aminek eredményeképpen az MF 6700 S gépek meggyőző vonóerőt tudhatnak magukénak, kiváltképpen az új, nagy átmérőjű abroncsokkal.

További információk: +36-30-530-5565!

 

kulcs szavak: