fbpx

A Micro NP starter mikrogranulátum használatának előnyei

Írta: Szerkesztőség - 2014 március 26.

Az antociános, liluló kukoricának nagyon sok energiát kell elhasználnia a regenerációhoz ahelyett, hogy azt a növekedésre fordítaná. A speciális bevonattal ellátott Micro NP szemcséiben a P és a Zn felvétele már alacsony talajhőmérsékleten is biztosított, mivel a szemcséknek olyan egyedi hatása van, amely segíti a hatóanyagok gyökéren keresztüli felszívódását. A Micro NP-vel vetett kukoricák gyökérzete sokkal fejlettebb lesz 4 leveles korukra, ami azért nagyon fontos, mert ekkor indul meg a címer és a csőkezdemények differenciálódása.

A Micro NP egyedi bevonata a gyökér fejlődési ütemének megfelelően biztosít dinamikus foszfor- és cink- feltáródást, a 30:1 P:Zn aránynak köszönhetően pedig nem lép fel antagonizmus. A napraforgónál is rendkívül látványos, robbanásszerű fejlődés figyelhető meg, a hazai tapasztalatok szerint nagyon jól reagál a „starter-kezelésre”. A Micro NP elősegíti a gyökerek hosszanti megnyúlását, nem torpan meg a növény növekedése még akkor sem, ha a vetést követően visszahűl a hőmérséklet.

A startertrágya használata nem helyettesíti az alap- és fejtrágyákat, viszont segítségével elkerülhető a növény „éhezése” (a szikanyag kimerülését követően a hideg talajból nem jut tápanyaghoz a kis növény), illetve a Micro NP hatásával fokozni tudjuk a kiadott alaptrágya felvételét is. Az olasz Valagro cég több mint 80 országban van jelen, piacvezető szerepet tölt be a biostimulátorok, mikroelem- készítmények gyártásában. Az ellenőrzött alapanyag-beszerzés, kifinomult gyártástechnológia és a 30 éves tapasztalat garantálja a Micro NP starter mikrogranulátum standard minőségét.

Éber Csaba, kereskedelmi vezető

Malagrow Kft.