fbpx

A nagy belépés, avagy Dorker kontra AUDI

Írta: Szerkesztőség - 2014 augusztus 07.

A vállalat az elmúlt években több mint 900 millió eurót fordított a gyár bővítésére, az addigi motorszerelde és jármű-összeszerelés teljes gyártási folyamatot lefedő járműgyárrá bővült. Folyamatos fejlesztés nélkül nincs fejlődés, eme májusi nap is erről tanúskodott.

Beszélgetés Siska Brigittával, az AUDI HUNGARIA MOTOR Kft. présüzemének pénzügyekért felelős munkatársával.

Mi alapján történt a Dorker Kft., illetve a Deutz-Fahr márka kiválasztása?

A szakterület meghatározta azokat a szempontokat, melyeknek mindenképpen meg kellett felelnie az új erőgépnek, illetve a finanszírozási határvonal is jelentősen befolyásolta döntésünk végeredményét.

Milyen kitételeket kellett figyelembe venni, és hogyan zajlott a kiválasztás?

Egy olyan 100 LE-s traktort kerestünk a vállalathoz, melynek fő tevékenysége a szerszámgyár és a présüzem közötti úton történő szerszámszállítás. Tudni kell, hogy ezek a szerszámok kiemelten nagy terhűek, ezért a befutó traktornak, akár 50-60 tonna súlyú szerszámokat is el kell bírnia. Az igénybevétel napi rendszerességű, ami körülbelül két év alatt 1400 üzemórát jelent. Korábban ezt a munkafolyamatot bérelt kamionokkal végeztük, ám be kellett látnunk, hogy a hatékonyság érdekében ez hosszútávon nem kifizetődő. A különböző adatok alapján beérkezett pályázatokat újabb körben megversenyeztettük, és a szakterület állásfoglalása alapján leszűkítettük a mezőnyt. A funkcionalitás és az ár mellett a szervízelési háttér is mérvadó volt, ez utóbbi kapcsán a rugalmasság elengedhetetlen számunkra, hiszen a gyártás folyamatos.

Itt ragadnám meg az alkalmat, hogy a Dorker Kft. hozzáállását kiemeljem, ugyanis nem sok értékesítő, illetve márka ajánlotta fel azt a lehetőséget, hogy gyakorlati próbát tegyünk a pályázatban szereplő erőgépükkel a gyár területén. A traktor egy 47 tonnás szerszámmal tett próbakört a teszt alkalmával. A Deutz-Fahr erőgép nem csak elméletben, de gyakorlatban is kiállta a próbát, makulátlanul teljesítette a feladatot.

Pontosan milyen típusú erőgép kulcsait kapták meg a Dorker Kft-től?

Egy AgroFARM 430-as került hozzánk, melynek teljesítménye 109 LE. Ez egy igen gazdaságos és univerzális középkategóriás traktor, melyet kivételes üzemeltetési mutatók jellemeznek és modern, funkcionális felszereltséggel rendelkezik. A széria jellemzői: alacsony fogyasztású DEUTZ motor, kompakt kivitel, rugalmasság, fordulékonyság. Az áttekinthető vezérlők és az egyszerű kezelhetőség már csak ráadás a hatékony működés mellett.

Akkor összegezve a Dorker Kft. mindent vitt?

Úgy fogalmaznék, hogy ár, érték, és hozzáállásban ők voltak az elsők. Pályázatunkon nem feltétlenül a legalacsonyabb árat kínáló cég lesz a nyertes. A győztest az alapján választottuk, aki összességében a legértékesebb termék, szolgáltatás kombinációját nyújtja. Nos igen, ezt a „versenyt” a Dorker Kft. nyerte.

A beszélgetést lezárva Kincse Norbert (Dorker Kft-Értékesítési és Finanszírozási vezető) válaszolt a következő kérdésre:

Mit jelent az AUDI HUNGARIA MOTOR Kft. által hozott döntés a Dorker Kft. életében?

Mindig nagy öröm, amikor egy versenyben való megmérettetés eredménye visszaigazolja, hogy jó úton járunk. Az pedig, hogy a kitűzött céljaink elérésében olyan partnerekkel tudunk együttműködni, mint az AUDI HUNGARIA MOTOR Kft. külön büszkeséggel tölt el minket. De nem szabad túlságosan elbizakodottnak lennünk, csupán továbbra is tennünk kell a dolgunkat legjobb tudásunk szerint. Egyrészt gratulálok Brigittáéknak a jó választáshoz, másrészt kívánom, hogy a traktor legyen a hasznukra, és segítse a mindennapi munkájukat az elvárt módon.