fbpx

A Nébih több mint 34 kilogramm alapanyagot vont ki a forgalomból egy étterem ellenőrzésekor

Írta: Csomor Zsolt - 2018 november 13.

Egy fővárosi étteremben tartottak ellenőrzést szeptember közepén a Nébih szakemberei, olvasható a Hivatal honlapján. A vizsgálatkor számos higiénia hiányosságot tártak fel, többek között a gazdasági folyósón ételkészítést és készételtárolást is végeztek. Itt kapott helyet például a palacsinta, míg a fedetlenül tárolt krumplipürét a szintén fedetlen hulladéktároló mellett találták az ellenőrök. Ugyanezen a folyóson tárolták (ugyancsak nem zárt formában) a szárazárut és ételmaradékot is.

Az étterem házhozszállítást is végez. A hatóság szakemberi további adatgyűjtés alapján megállapították, hogy az üzletből online felületen keresztül nagy mennyiségben értékesítettek olyan ételeket, melyekben a borjúhús összetevőre vonatkozóan az étterem nem rendelkezett számlával, így több mint 360 kg felhasznált hús nyomon követése nem volt biztosított, eredete nem igazolható.

Összeállította: Csomor Zsolt

CÍMKÉK hatóságNÉBIH
▼Hirdetés

▼Hirdetés