Kajszi- és őszibarack fajtabemutató Tordason

2019.július 11-én a Tordasi Élményfalu és Kalandparkban kerül sor a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) és a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal Mezőgazdasági Genetikai Erőforrások Igazgatóság (NÉBIH-MGEI) hagyományos kajszi-és őszibarack fajtabemutató rendezvényére.


A magyar barack változatos felhasználhatóságának köszönhetően előkelő helyet foglal el a hazai agrártermékeken belül, valamint kihagyhatatlan része a magyar kulináris hagyományoknak. A piaci elvárások kielégítésének egyik alapfeltétele a fajta- és technológiai ismereteink folyamatos bővítése, melyre a tordasi fajtabemutató rendezvény kiváló alkalmat biztosít.
Az eseményen elismert szakemberek mutatják be a legfrissebb termelési eredményeket, a hazai és külföldi fajtákat, valamint a gépesített művelési rendszerek kialakításának lehetőségeit, olvasható a NAK honlapján. Az elméleti blokkot egy egyedülálló, gyakorlati gépbemutató zárja.

Az előadások mellett a szakmai programot gyümölcskiállítás és érzékszervi bírálat, valamint az ebédet követően egy ingyenesen igénybe vehető növényvédelmi szaktanácsadás is színesíti. A rendezvényen való részvétel elismerésre kerül az Agrárminisztérium névjegyzékben szereplő szaktanácsadók éves kötelező továbbképzésének részeként.

Csak előzetes regisztrációra van lehetőség, a helyszínen már nem lehet regisztrálni a rendezvényen való részvételre. A részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött (2019. július 9. 12 óráig). Regisztrálni a kamara által létrehozott internetes felületen lehet, itt. Részletes program itt.

gépbemutató NÉBIH nemzeti agrárgazdasági kamara