fbpx

A Perten új, dedikált lisztelemző NIR spektrofotométere

Írta: Szerkesztőség - 2020 január 08.

A svéd Perten Instruments a malmoknak és a pékségeknek több mint 50 éve kínál mérő és elemző berendezéseket. Az Inframatic 9520 NIR spektrofotométer liszt és dara (más néven szemolina) minták elemzésére kifejlesztett új célkészülék. Kevesebb, mint fél perc alatt pontos eredményeket ad hamu-, nedvesség- és fehérjetartalomra, valamint más kulcs paraméterekre.

Az Inframatic 9520 által szolgáltatott gyors, minőségi eredmények alkalmasak a kiőrlési fok monitorozására és optimálására, valamint a technológiába való beavatkozások valós idejű nyomon követésére. Mivel a liszt minősége az összes sütőipari termék kapcsán fontos, ezért a részletes előírásoknak megfelelő malmi termék kiszállítása elsőrendű fontosságú. Ennek megbízható ellenőrzéséhez járul hozzá – az időigényes kémiai módszerek helyett – az Inframatic 9520 célkészülék.

Megbízhatóság – a készülék robusztus felépítése a standardizált alkatrészek zárt, moduláris szerelésével garantálja a hosszú távú megbízhatóságot. Használatra kész kalibrációk – a berendezés olyan használatra kész, számos liszt típust felölelő, globális kalibrációkkal kerül szállításra, amelyek a 95-ös készüléksorozat sok éven át gyűjtött kalibrációs adatbázisán nyugszik. Távoli készülékelérés – a web alapú jegyzőkönyvező és hálózatépítő NetPlus szoftver segítségével bárhonnan lehetséges a mérőműszer elérése. Könnyű kezelés – a nagyméretű, színes érintőkijelző és az intuitív menü a készülék működtetését, mind a mérési eredmények megjelenítését könnyebbé teszik. A felhasználói felület úgy került kialakításra, hogy az elemzések elvégzése a lehető leggyorsabb és legbiztonságosabb legyen.

Borsodi Anna
Per-Form Hungária Kft.