A Pioneer kukoricanemesítés két új mérföldköve

Írta: Szerkesztőség - 2020 január 08.

Nagymúltú, legendás Pioneer hibridek „járták be” az elmúlt évtizedekben a FAO 300-as és a FAO 400-as éréscsoportok végét.

Nem könnyű a nagy elődök, a PR37N01, a P9903, a P0216, a P9911 vagy a P0412 mellett olyan új hibriddel próbálkozni, amire a gazdatársadalom felkapja a fejét. Mi most mindkét éréscsoportban olyan újdonságot szeretnénk bemutatni, amelyek méltó követői a nagy elődöknek.

A P9978 egyike a legújabb generációs csúcstermő FAO 300 végi kukoricáinknak. Egyik legfontosabb tulajdonsága, hogy rendkívül stabilan terem a legkülönbözőbb évjáratokban és termőhelyeken, akár aszályos, akár jó körülmények között. Az elmúlt három év termékfejlesztési kísérleteinek eredménye, valamint az idei nagyparcellás teljesítménye alapján komoly versenytársi pozíciót foglal el az éréscsoportjában.

A FAO 400-as éréscsoport vége az 500-as éréscsoport eleje is csupa ikonikus, tenyészidejében szinte egyeduralkodó Pioneer hibriddel jellemezhető. Mi most mégis megpróbáljuk a szinte lehetetlent, és bátran ajánljuk a P0217-es újdonságunkat. Látva hároméves teljesítményét saját kísérleteinkben, azt gondoljuk, hogy bár az elődök magasra tették a lécet, a P0217 új korszakot nyit a középkésői tenyészidőben.

Legyen ön is részese sikereinknek, és használja ki a két új hibridben rejlő kimagasló terméslehetőségeket!


Dr. Piukovics László
vetőmag-termékmenedzser
Corteva Agriscience