fbpx

A természet erejével!

Írta: - 2018 január 25.

Az elmúlt évtizedekben a mezőgazdasági politika az ipari jellegű termelést helyezte előtérbe, melynek leginkább látható jelei a kemikáliák, vegyszerek túlzott használata és a monokultúrák elterjedése. A fenntartható gazdálkodás egyik útja, hogy olyan környezetbarát anyagokat juttassunk vissza a termőföldbe, amelyek növelik a talaj termelő erejét, de nem veszélyeztetik a környezetet.

Az egyre szeszélyesebb időjárás pont a legfontosabb fenofázisban hagyja cserben növényeinket (pl. őszi-tavaszi aszály). Az Organic Green Gold egy új lehetőség, egy ionos formájú tápanyag, amely vizes állaga miatt eleve oldott formájú, így a növény a szükséges makro- és mikroelemet képes pillanatok alatt beépíteni a saját szöveteibe. Termékünk kísérleti eredményeit az alábbi táblázatokban mutatjuk be. A kezelések hatásait a különböző alma-, illetve barack (őszi és kajszi) fajtákon vizsgálták. Elsőként a Gala Must almafajta relatív klorofilltartalmának eredményeit láthatjuk.

A táblázat adataiból megállapítható, hogy a kezelés szignifikánsan növelte a levelek relatív klorofilltartalmát, ami az üdébb, zöldebb, jobban fejlett levelek révén vizuálisan is észlelhető volt.

Az alábbi táblázatban látható a Pinova almafajta mérési eredménye, melyről leolvasható, hogy az Organic Green Gold kezelésének hatására nagyobb átlagtömeget kaptak. Az őszibarack fajták közül a Suncrest fajtán végeztek kísérletet. Az Organic Green Gold-dal kezelt fák 6%-kal nagyobb termést adtak. A Bergarouge kajszibarack fajtáknál különösen jelentős volt az Organic Green Gold használata.

*  öt véletlenszerűen kiválasztott fürt átlag tömegeként van feltüntetve
**  a tömeg- és bogyóméret-gyarapodás a kontroll mintához viszonyítva került megállapításra
***a bogyóméret 100 db szőlőszem tolómérővel mért átlagos méretét jelenti

A kontroll csoporthoz képest 26,6%kal(!) nagyobb átlagtömeget mértek. A Magyar Termék Nagydíjas és a Biokontroll Hungária Nonprofit Kft. védjegyével rendelkező termék nagy segítség a mezőgazdaságban a szervetlen tápanyagok visszaszorításában, a talajdegradáció csökkentésében, de nagy jövő vár rá az AKG-s és biogazdaságokban történő felhasználás területén is. Szőlő esetében az alkalmazott Organic Green Gold növénykondicionáló növelte a termés nagyságát, növelte a beltartalmi mutatókat, pozitívan befolyásolta a bogyóméretet és a fürttömeget.


Forrás: Debreceni Egyetem, Kísérleti Telep, Pallag

Forrás: Károly Róbert Főiskola, Kísérleti Telep, Siófok

Forrás: Károly Róbert Főiskola, Kísérleti Telep, Sopronnémeti

Cégünk, az Organic World Kft. legújabb szolgáltatása a Növényambulancia nevet kapta. Ennek lényege, hogy ha valamilyen természeti kár (fagy- és/vagy jégkár) éri a növényt, akkor az Organic Green Gold élőalgás tápoldat azonnali felhasználása nagyon komoly segítséget jelent a növény regenerálódásában! Ezért vállaljuk, hogy 12 órán belül az ország bármely pontjára eljuttatjuk a tápoldatot, így a gazdák a lehető legrövidebb idő alatt megmenthetik növényeiket.