fbpx

A Tradisco Kft. aktuális őszi búza és őszi káposztarepce ajánlata

Írta: Szerkesztőség - 2011 augusztus 05.

„A bizalom busás hasznot terem!” – ez jutott eszembe, amikor partnereinknél érdeklődtem az őszi káposztarepce és őszi búza termésmennyisége felől. Nincs annál jobb érzés, amikor a termelő azt mondja, hogy 25 éve gazdálkodik, de még ekkora mennyiségű búzát nem hozott le hektáronként. A repcénél hasonlókat tapasztaltam. Neves hibrideket/fajtákat sikerült nagyüzemi szinten (5-7 mázsa/ha termésátlaggal) felülmúlni.

A COLOR fajtarepcénket 3 tonna/ha termésszint alatt nem takarítottak be partnereink, annak ellenére, hogy a vetésidő és a vetés körülményei finoman szólva sem voltak ideálisak. A Dalmandi Mg. Zrt. fajtasorában szeptember 15-én vetettek és nettó 3,3 tonnát takarítottak be hektáronként, amivel szabad elvirágzású repcénk 2. lett (112,6%)! Hasonlóan szerepeltünk az ország nyugati részén, Vas megyében is. Ott a fajtaversenyt fölényesen megnyertük a repcénk nettó 4,06 t/ha termésével, ami 112%-ot jelent az átlagterméshez képest. A Color Szlovákiában is hozta a tőle elvárhatóakat, szeptember 23-án vetettek és 3 t/ha-t meghaladó termésátlagot értek el. Csak úgy, mint 2009-ben, idén is kedvelt hibrideket tudott felülmúlni. Ezek az adatok egyértelműen bizonyítják a fajta kiváló adottságait és alátámasztják, hogy akár egy megkésett vetésnél is lehet biztonsággal „fajtarepcézni”.

HYBRILUX nevű hibridrepcénk is kimagasló eredményeket produkált a 2011-es esztendőben. A kiélezett versenyben Dalmandon a 46 hibrid közül az előkelő 8. helyen végzett, közel 4 t/ha eredménnyel, ami 111,8%-ot jelent a fajtasor átlagában. Chernelházadamonyán is az elitben találtuk repcénket a maga 104,8%-os teljesítményével. A Hybrilux rendelkezik mindazon tulajdonsággal, amely egy hibridrepcétől elvárható. Kedvező vetőmagárával jelenleg az egyik legjobb választás!

Őszi búzáink, még annál is jobb eredménnyel kerültek be a magtárba. Elmondható, hogy termőhely függvényében más-más búzafajták bizonyultak a legjobbnak. A Dalmandi őszi kalászos fajtasorban az első 5 helyen 3 búzánk is szerepel, beékelődve közénk a konkurencia hibridbúzái. Nagyüzemi körülmények között Békés megyében Exoticból 9 t/ha fölötti termést sikerült elérni, javító minőségben! Bács-Kiskun megyében Iridiumból 8 t/ha termést realizált termelőnk, malmi minőségben. Borsod és Vas megyében Rusticból a konkurenciához képest 30-40 %-kal többet takarított be az a gazda, aki a mi fajtánkat választotta!

Szavazzon nekünk Ön is bizalmat, amit mi rekordterméssel hálálunk meg!

Trabalka Krisztián

Tradisco Kft.