PHYLAZONIT-TECHNOLÓGIA A NAPRAFORGÓ-TERMESZTÉSBEN

A napraforgó a betegségekkel szembeni fogékonysága miatt nagyon igényes a vetésváltásra. Önmaga és hasonló kórokozókra érzékeny növények után 6 évig nem célszerű visszavetni. A gyakorlat azonban azt mutatja, hogy a gazdák előszeretettel preferálják a kalászos – repce – kalászos – napraforgó vetésforgót, ez azonban komoly visszafertőződést idézhet elő. A Phylazonit Technológia a fentiek tükrében jelentős segítséget nyújthat az eredményes napraforgó-termesztésben. A tudatos szervesanyag-gazdálkodás – talajbaktérium készítmények rendszeres alkalmazásával és megfelelő agrotechnikával – jelentősen hozzásegít egy erős, ellenálló növényállomány kialakulásához. A talajszerkezet javítása révén pedig megvalósulhat a talaj nedvességének megőrzése, a visszaforgatott szerves anyagokban lévő tápanyagok hatékony feltáródása.

Napraforgó esetében a tarlóbontás azért is kiemelkedő, mert nyári vagy őszi elővetemény lekerülése után van idő a következő év tavaszáig a szármaradvány tökéletes bomlására. A bontásból felszabaduló tápanyagot pedig agresszív tápanyag-hasznosítása következtében kimagasló hatékonysággal tudja felvenni.

  1. Tápanyagfelvétel-fokozás és gyökérvédelem (Phylazonit Talajoltó és Talajregeneráló)

  • Tápanyagpótlás és növénykondicionálás (Energia Humin és Energia Plusz)
  • A következő lombtrágyakezelést (8-10 levéltől csillagbimbós állapotig) – a magas nitrogén tartalmú termékünkkel, az Energia Plusszal – 30 l/ha dózisban – javasoljuk.

  • Phyller és Temposensor Basic kijuttatóval kombinált agrotechnika A technológiánkban a termékeink mellett nagy hangsúlyt kap a szakszerű kijuttatás (Phyller), ehhez igazítva kifejlesztettünk egy olyan kijuttatóegységet (Temposensor Basic), amely a munkagép sebességének meghatározásával képes folyamatosan módosítani a kijuttatott mennyiséget annak érdekében, hogy egységes kijuttatási képet kapjunk.
  • Gondolkodjunk együtt! Részletes ajánlatért keresse a Phylazonit tanácsadói hálózatát!

    www.phylazonit.hu


    növénykondicionálás phylazonit talajbaktérium talajoltó talajregeneráló tápanyagfelvétel tarlóbontó