fbpx

A vásárlóknak ellenőrzött, minőségi, magyar terméket

Írta: Barna Ferenc - 2020 november 04.

„A SPAR legfontosabb törekvése, hogy a vásárlók asztalára ellenőrzött – minél nagyobb arányban magyar – alapanyagokból származó, minőségi termékeket juttassunk el” – nyilatkozta Heiszler Gabriella, a SPAR Magyarország Kereskedelmi Kft. ügyvezető igazgatója.

A frisshús és a húskészítmények szegmensében is ezt vallja az üzletlánc, saját bicskei Regnum Húsüzemük révén folyamatosan a fogyasztói igényekhez igazítja választékát.

 

 

Az elmúlt időszak növekvő kereslete miatt a SPAR bővíti a gyártási kapacitását

A cégcsoport felvásárolta a ZIMBO Perbál Húsipari Termelő Kft. perbáli üzemegységét.

Az üzem kipróbált, nagy kapacitásra képes, magas minőséget szem előtt tartó egység, jól illeszthető a SPAR termelési rendszerébe. Regnum Húsüzem Perbál név alatt gyártja a továbbiakban a húskészítményeket, melyek az üzletlánc saját hálózatában és valamennyi franchise üzletében kaphatóak lesznek.

A közel 200 fős munkavállalói állomány biztonságban van munkajogi szempontból, az üzemegységgel együtt a SPAR a dolgozókat is átvette.

 

 

Több jelentős fejlesztést hajtanak végre az új üzemegységben:

  • korszerűsítik a hűtéstechnológiát;
  • minőségirányítási területén az ISO 22 000 rendszert vezetik be (a tanúsítás megszerzésének tervezett időpontja a következő két év).

 

 

„A Zimbo perbáli gyára november 02.-tól a SPAR élelmiszer-termelési üzletágában működik tovább. A termékpalettánk folyamatosan bővül és év végére megérkeznek az első SPAR-os termékek Perbálról a SPAR teljes hálózatába. Az itt dolgozó mintegy 200 munkavállaló tovább dolgozhat majd, immár a SPAR-csoporton belül. Velük együtt a SPAR csapatát az élelmiszer-termelés üzletágban így már mintegy 600 szakember erősíti majd. A bővüléssel nagyobb lesz a saját márkás termékválasztékunk, és erősödik a magyar termék szortiment. Az elmúlt évben 40 ezer tonna hústerméket állítottunk elő, 2021-től jelentősen bővül a kapacitásunk” – tette hozzá Horváth Ferenc, a SPAR Magyarország Kereskedelmi Kft. élelmiszeripari cégvezetője.

Forrás: SPAR sajtóközlemény
Fotó: spar.hu