fbpx

A xarvio™ 2020-ban új FIELD MANAGER funkciókat vezet be

Írta: Szerkesztőség - 2020 február 24.

A BASF digitális gazdálkodást segítő xarvio™ FIELD MANAGER alkalmazása kiváló 2019-es évet zárt, és már világszerte több mint 17 000 gazdálkodó növénytermesztési munkáját segíti több mint kétmillió hektáron. A xarvio az ügyfelek széles körének visszajelzései alapján 2020-ban új funkciókat vezet be.

Magyarországon a xarvio elsőként a PREGA Konferencián mutatta be ezeket a funkciókat, ahol kiállítóként is jelen voltak. Újdonság a művelésizóna-specifikus tápanyagmenedzsment időzítéssel és adagolással, az alkalmazáshoz rendelt, automatikusan integrált pufferzónákat tartalmazó térképek, valamint a mezőgazdasági gépek vezeték nélküli csatlakoztatásának lehetősége. Olyan új funkciókat vezettek be, amelyek lehetővé teszik a gazdálkodóknak és tanácsadóiknak, hogy jobban együtt tudjanak működni közvetlenül a xarvio FIELD MANAGER alkalmazásban. Világszerte minden új funkció mobil eszközökön is a gazdálkodók rendelkezésére áll.

A xarvio FIELD MANAGER új funkciói egy már önmagában is erőteljes szolgáltatást egészítenek ki, amely 25 éven át piaci környezetben tesztelt kockázati modellek alapján művelésizóna-szintű valós idejű információt nyújt például a növények növekedési szakaszainak részleteiről, vagy mobil eszközökön fertőzés- és kártevőriasztást biztosít az adott területeket fenyegető kockázat változásakor.

A xarvio FIELD MANAGER Magyarországon elérhető legújabb funkcióinak rövid áttekintése:

  • Tápanyagmenedzsment: az adott növénykultúra számára szükséges tápanyagok kijuttatási idejére és mennyiségére vonatkozó információk művelésizóna-szinten.
  • Zónapermetezés: változó dózisú kijuttatási térképek az őszibúza- és árpatáblákra, a hatékonyabb permetezés biztosítása érdekében.
  • Vezeték nélküli adatátvitel: lehetővé teszi az adatok küldését a xarvio FIELD MANAGER és a terminál között.
  • Abszolútbiomassza-térképek relatív térképek helyett: most az aktuális és a korábbi térképek közvetlenül összehasonlíthatók, akár egy, akár különböző táblákra vonatkozóan.
  • Mezőgazdasági éghajlati mutatók: a jelenlegi idény csapadékmennyiségét és hőmérsékletét hasonlítja össze az elmúlt 10 év átlagával.

Magyarországon 2019 végéig 1225 felhasználó mintegy 78000 hektáron használta a xarvio FIELD MANAGER alkalmazást, ami elősegítette, hogy jobban megtérüljenek a gazdálkodók beruházásai a földeken.

Például a 2017/2018-as évben azok az európai gazdálkodók, akik a xarvio FIELD MANAGER javaslatai alapján védték búzatábláikat a betegségektől, hektáronként átlagosan 32 euróval több bevételhez jutottak, mint azok, akik a gombaölő szerek három alkalommal történő kij0uttatásával a hagyományos kezelési protokollt választották.

–Bámulatos volt azt látni, hogy 2019-ben hány gazdálkodó vágott bele először a digitális gazdálkodásba, és a szezon végén hogyan győzték meg őket az eredmények. Annak felismerése, hogy ügyfeleink nyeresége nő, miközben időt is megtakarítanak, arra ösztönöz minket, hogy folytassuk a növénytermesztés optimalizálását célzó digitális algoritmusaink fejlesztését – fejtette ki Joseph Allendorf, a xarvio FIELD MANAGER termékmenedzsere.

Andree-Georg Girg, a BASF Digitális Gazdálkodásért felelős globális kereskedelmi vezetője hozzátette: –A xarvio egyre több olyan terméket és szolgáltatást nyújt, amelyekkel 2020-ban a digitális gazdálkodás környezetének még jelentősebb átalakítását célozzuk meg, és arra törekszünk, hogy továbbra is segítsük a gazdálkodók nyereségességét, valamint fenntarthatóbb gazdálkodási környezetet biztosítsunk számukra.

A vállalat a xarvio HEALTHY FIELDS alkalmazással a legújabb termékét vezeti be a piacra elsőként 2020-ban Németországban, majd több más országban is. A xarvio HEALTHY FIELDS használatával ügyfeleiknek teljes körű művelésizóna-szintű betegségkezelésre nyílik lehetőségük, ezzel garantálva a növények egészségét.

A xarvio FIELD MANAGER ajánlott növényvédelmi stratégiájának megvalósítását egy gyakorlott szerződött partnerünk fogja végezni. A termelő mentesül az összetett munkálatoktól, és átláthatóan követhet minden egyes lépést. Ha a szezon végén a betegség következtében fellépő levélkárosodás nagyobb, mint ami a megállapodásban szerepelt, a termelő kártérítésben részesül – mondta Girg.

A xarvio FIELD MANAGER legújabb funkcióit Magyarországra vonatkozóan megtalálja ITT!