fbpx

40 éve Austro Diesel

Írta: Agrárágazat-2022/6. lapszám cikke - 2022 június 05.

Az Austro Diesel GmbH, a Massey Ferguson-termékek kizárólagos importőre a kelet-közép-európai régióban megalapításának 40. évfordulóját ünnepli. A vállalat 1982 óta jelent mércét az ügyfélközpontúság, illetve a megbízhatóság terén, ami a professzionális tanácsadásban, kiemelkedő szervizszolgáltatásban és az évtizedes együttműködésben ölt testet a gazdálkodókkal. A cég munkájának az alapját az elégedett vásárlók jelentik.

Csoportkép az Austro Diesel GmbH 40. évfordulóján
Ing. Johann Gram (balra), az Austro Diesel GmbH ügyvezetője az Alsó-ausztriai Gazdasági Kamara elismerő oklevelét veszi át a vállalat 40 éves fennállásának ünneplése közben

A Bécsben tartott, különleges „FARMOUS 40” rendezvénnyel ünnepelte a vállalat a jubileumát 450 kelet-közép-európai kereskedelmi partnerrel, az Austro Diesel saját dolgozóival, a Massey Ferguson képviselőivel, az anyakonszern AGCO és más fontos társcégek vezetőivel együtt.

Rendkívül nagy öröm számunkra, hogy egy ennyire stabil vállalatot építettünk fel, ami a dolgozók, az üzleti partnerek és a gazdálkodók számára is állandóságot biztosít. Ezért a kivételes teljesítményért szeretnék minden egyes résztvevőnek hatalmas köszönetet mondani” – nyilatkozta Ing. Johann Gram, az Austro Diesel GmbH ügyvezető igazgatója.

Teljesítményre építő sikeres növekedés

Az eredmények gerincét ma a több mint 100 márkakereskedő partner nyújtja, immár 11 országban. A sikerek alapja azonban 1982-re nyúlik vissza: Ing. Huber Pölz ekkor alapította meg az Austro Dieselt két márka, a Massey Ferguson és a Fermec képviseletével. 1988-ban a Tarbuk Gruppe átvette az Austro Dieselt, akik három pillérre bővítették a kínálatot: a Massey Ferguson képviselte a mezőgazdasági gépeket, a Case és a Fermec az építőipart, a Pimespo pedig az anyagmozgatást.

– 1991-ben érkezett el az első külföldi bővítés ideje, amikor is a kiváló vevőszolgálati osztály révén az Austro Diesel elkezdett alkatrészeket értékesíteni különböző partnereknek Csehországba, Szlovákiába és Magyarországra.

– 1999-ben az Austro Diesel megkapta a gépértékesítési jogokat is Csehországra és Szlovákiára, illetve 2003-ban Magyarországra.

– 2003-ban Ing. Johann Gram menedzsment által végrehajtott kivásárlást vitt véghez: „A folyamat lényege az volt, hogy az Austro Diesel a fő erősségére, a Massey Ferguson-ra tudjon koncentrálni, és tökéletes ügyfélkiszolgálást tudjon nyújtani a márkához” – magyarázza el Gram.

– 2013-ban az Austro Diesel megkapta a kizárólagos kereskedelmi jogokat a Balkán országaira is (Szlovéniára, Horvátországra, Szerbiára, Koszovóra, Bosznia-Hercegovinára, Észak-Macedóniára és Montenegróra).

– 2018-ban az Austro Diesel a Massey Ferguson révén „full-liner”, azaz teljes mezőgazdasági termékpalettát kínáló vállalattá vált. Ekkor jelentek meg a Massey Ferguson szálastakarmány gépei: kaszák különböző szársértő opciókkal, rendterítők, rendképzők, körbálázók és bálázó-csomagoló kombinációk.

– 2020–2022 között az Austro Diesel jelentős szállítási késedelem és leállás nélkül küzdött meg a Covid-19 krízissel. Ez többek között a motivált márkakereskedői hálózatnak, a kiváló alkatrészkészletnek és nem utolsósorban az Austro Diesel dolgozóinak volt köszönhető. Sőt, 2020-ban és 2021-ben is 15%-os forgalomnövekedést sikerült elérnie a cégnek.

450 meghívott az ünnepségen
A Bécsben tartott ünnepségen 450 meghívott ünnepelte az Austro Diesel GmbH születésnapját, köztük saját dolgozók, több mint 100 márkakereskedő partner képviselői 11 országból, illetve az anyakonszern AGCO felsővezetői is

40 éve szakértő társ a mezőgazdaságban

Ha a tények mögé nézünk, láthatjuk, hogy az előző négy évtizedben egy megbecsült, szakértő és megbízható partnerré nőtte ki magát a cég, nemcsak Ausztriában, hanem minden gazdálkodó számára a kelet-közép-európai régióban.

Az újítási szellem, a találékonyság és a folyamatos fejlődési vágy az Austro Diesel piaci helyzetét felépítette, majd mára be is biztosította. Az Austro Diesel több mint 100 önálló, erős márkakereskedő és szervizpartnert szolgál ki, ami azt jelenti, hogy 50 000 MF traktort és 2000 MF kombájnt lát el a vállalat szaktudással tizenegy országban: Ausztriában, Csehországban, Szlovákiában, Magyarországon, Szlovéniában, Horvátországban, Szerbiában, Montenegróban, Észak-Macedóniában, Bosznia-Hercegovinában és Koszovóban.

Az Austro Diesel Schwechatban található oktatási központjában zajlik az értékesítő, szervizellátó és alkatrésszel foglalkozó munkatársak képzése. A cég hitvallása szerint, aki a képzésre és fejlesztésre folyamatosan áldoz, csak az lehet hosszú távon sikeres, illetve kizárólag ilyen környezetben lehetséges motivált és szakképzett csapatot összeállítani.

Piacvezető alkatrészkiszolgálás

Az Austro Diesel piacvezető alkatrészellátást épített ki, amelyben a kereskedelmi partnereit éjszakai szállítással – a lehető leggyorsabban – szolgálja ki. Ez hatalmas előnyt és hozzáadott értéket jelent gazdálkodó partnereiknek, amit ők nemcsak a munkával teli betakarítási időszakban, hanem egész évben kiélvezhetnek. Az ügyfelek kezelése és szaktanácsadással ellátása hét nyelven mára magától értetődő folyamattá vált. A rendszer hatékonyságának köszönhetően az Austro Diesel a Covid-19 krízis alatt is zavartalanul tudta leszállítani a megrendelt gépeket és alkatrészeket mindegyik felsorolt országba.

Az ünnepségen egy Massey Ferguson is látható volt
A vendégek a helyszínen a valóságban is láthatták a Massey Ferguson legújabb, a dekorációban megbújó traktorszériáit is (MF 6S, MF 7S), amelyek idén nyártól lesznek elérhetők a márkakereskedésekben

Díjnyertes mezőgazdasági technológia

Az Austro Diesel termékkínálatának a középpontjában a minőségi MF betakarítógépek, MF szálastakarmány gépek és MF teleszkópos rakodók mellett természetesen az MF traktorok állnak. Egy közülük, de kiemelten fontos a vadonatúj MF 8S széria. A rendkívül innovatív és kényelmes traktor legutóbb a „2022-es év mezőgazdasági gépe” díjat nyerte el a 180–400 lóerős versenykategóriában.

A szakértő zsűri a díjazás során kiemelte a modern és minőségi fülkét, valamint az okosan megtervezett füstgázkezelő rendszert, amely a dízelrészecske-szűrő alkalmazását oldja meg problémamentesen.

Nem ez volt azonban az egyetlen elismerés, amit az MF 8S megkapott eddig. A legfontosabbakat kiemelve; elnyerte a 2021-es „Év traktora díjat”, a 2021-es „Red Dot” termék-formatervezési díjat és Magyarországon az AGROmashEXPO 2022-es „Nemzetközi Termékfejlesztési Nagydíját” is. „Ezek a nemzetközi elismerések különlegessé teszik a 2022-es jubileumi évünket, ami egyébként a Massey Ferguson alapításának is a 175. évfordulója, tehát a gyártó is jubilál idén” – fejezte ki örömét Ing. Johann Gram.

Az Austro Diesel készen áll a jövőre

„Az előző 40 évi elhívatottsága, hogy mindig a legtöbbet nyújtsuk, szerviz terén a gépekhez csak a legmagasabb színvonalon szabad szolgáltatást kínálnunk, és hogy mindent megtegyünk azért, hogy az MF-vásárlók gépeit működőképesen tartsuk, megköveteli az Austro Diesel által előírt kompetenciákat: kimagasló szaktudás, maximális piaci és ügyfélfókusz, megbecsült partneri kapcsolatok nemcsak a gazdálkodókkal, de a vállalat dolgozóival és üzleti partnereivel szemben is. Továbbá ezekből is ki kell emelni, hogy a jövőben is a legjobb alkatrészellátást és vevőszolgálatot kívánjuk biztosítani minden országban. Ha ezeket a vezérelveket kombináljuk a Massey Ferguson kiváló és teljes körű termékkínálatával, akkor láthatjuk, hogy olyan biztos jövőt építünk, amelyik tökéletesen megfelel a modern mezőgazdaság kihívásainak.”

Fotók: Philipp Lipiarski
Forrás: Austro Diesel GmbH