fbpx

Álmodtunk egy nagyot

Írta: Agrárágazat-2022/6. lapszám cikke - 2022 június 08. -Hirdetés

Komplett rendszerek a gabonaszárítás és -tárolás, valamint a takarmány-előállítás terén

Takarmánydaráló és -keverő egységek; gabonaszállító, -tisztító, -szárító és -tároló rendszerek kivitelezése, a tervezéstől a beüzemelésig – a bajai székhelyű Kal-System Kft. egyedi igényeket kielégítő, minőségi struktúrákat állít össze.

2006-ban indult, magyar tulajdonú családi vállalkozás

A megrendelői igények növekedése miatt vált szükségessé egy nagyobb üzem és raktár létesítése, ezért 2010-ben költözött a cég jelenlegi telephelyére. A mai állapotot három szakaszban érte el a vállalkozás, kialakították az üzem- és irodai részt, illetve a raktározási lehetőséget, melyet szinte folyamatosan bővíteni kell a vevői kör szélesedése, a termeléskapacitás növelése miatt. Az épületek bővítésével párhuzamosan technológiai fejlesztéseket is végrehajt a cég, ezzel biztosítva a magas minőségű termékek előállítását, a partnerek igényeinek kiszolgálását.


A tevékenységi kör is folyamatosan szélesedik

Kezdetben alkatrészeket, egyszerűbb gépeket gyártott a KalSystem, majd egyre összetettebb feladatokat vállalt. Most már komplett rendszereket tervez és gyárt le a vállalkozás, majd a helyszínen telepíti, beüzemeli azokat. Segíti a kezelők, dolgozók felkészítését, képzését, igény szerint akár vezetőszerelőt is biztosít. A folyamat helyszíni szemlével, felméréssel kezdődik, majd a vevői elképzelések 3D-s tervekben öltenek formát. Ezek elfogadása, szükséges módosítása után – a bonyolult egyedi igényeket is kielégítő – takarmány-előkészítő, -szállító, -tároló, -szárító rendszer elemei kerülnek legyártásra. A komplett rendszer felügyeletét, működtetését saját tervezésű elektromos kapcsolószekrény és számítógép biztosítja, így interneten keresztül akár távolról is ellenőrizhető annak működése, és szükség esetén távolról is be lehet avatkozni a folyamatba.

A tulajdonosok vázolták a vállalkozás előtt álló projektfeladatokat
A tulajdonosok vázolták a vállalkozás előtt álló projektfeladatokat

2022-ben indított beruházás – új raktárcsarnok épül

A cég 209,3 millió forint feltételesen vissza nem térítendő európai uniós támogatást nyert a GINOP_PLUSZ-1.2.1-21-es kódszámú pályázaton. A projekt keretei között elsősorban egy új csarnok építése a cél. Ezzel a vállalkozás a globálisan jelentkező (a pandémia és a szomszédos államot érintő háborús helyzet miatti) logisztikai problémákat kezelné.

Az 1615 m2 alapterületű raktárépületben egy soros/statikus és egy karos állványrendszer teszi majd lehetővé az alapanyagok, félkész, készáruk nagyobb mennyiségű fedett térben történő tárolását. A 8 méter magas polcrendszer kiszolgálására beszereztek egy elektromos, tolóoszlopos targoncát is. A fejlesztés része egy kompakt lemezadagoló sor, mely három elemből áll: adagoló-, egyengető-, lecsévélőegység biztosítja a gyártáshoz a minőségi alapanyagot.

Mindezek a fejlesztések növelik a vállalkozás termelékenységét, a legyártott gépek minőségét, és a partnerek gyorsabb kiszolgálása is megvalósul. Nem elhanyagolható előny – az új adagoló és megmunkáló beszerzésének köszönhetően – a lemezhulladék mennyiségének jelentős minimalizálása, amely a gazdasági megtakarítások mellett a cég környezeti terhelését csökkenti. A vállalkozás megbízható, jó ár-érték arányú termékeinek köszönhetően átlépte az országhatárt, napjainkban már Romániában, Szerbiában, Szlovákiában, Horvátországban, Moldáviában is találkozhatunk rendszereikkel.

A cég legfőbb erőssége, hogy komplett megoldást szállít a megrendelőknek az általuk felvázolt célok megvalósításához.

Kal-System Kft.
H-6500 Baja, II. kerület 404/58.
Tel: 0036 79 428 138
[email protected]
www.kalsystem.hu