fbpx

Zsűriztünk. És most az Ön véleményére vagyunk kíváncsiak

Írta: Sándor Ildikó - 2024 január 15.

Mint azt a latin idézet is mondja: Az alkotót az alkotása ajánlja. Persze, nem lenne ember az ember, ha nem vágyna mások dicséretére, elismerésére. 2014. óta díjazzák Magyarországon Az Év Agráremberét, az Agrárágazat pedig az első évtől részt vett a zsűrizés megtisztelő munkájában. Ezúttal is megvannak a kategóriagyőztesek, rövid laudációval készültünk a zsűrizésen látottak-hallottak alapján. Most pedig a kedves olvasókon, az egyéni rajongótáborokon van a világ szeme, lássuk, Önök szerint kinek jár a Közönségdíj.

Az év agrárembere
A zsűri a kiskőrösi La Róna étteremben hallgatta meg a kategóriánként kiválasztott 2-2 jelöltet.

Az Év Agrárembere Kitüntető Díjjal azokat a gazdálkodókat tüntetik ki, akik rendkívüli teljesítményükkel, ötletgazdagságukkal, céltudatosságukkal, elköteleződésükkel és kitartásukkal sokat tesznek a mezőgazdaságért; a díj célja a mezőgazdaságban tevékenykedők közéleti munkájának, társadalmi felelősségvállalásának elismerése, kiemelése az egész társadalom előtt.

10 évvel ezelőtt, a 2014-es Év Agrárembere a kiírt 7 kategóriában megszületett győztesek közül Kujáni Lászlóné Cser Olga, 2015-ben a 10 kategória győztesei közül Zsigó György, 2016-ban immár 11 kategória győztesei közül Dr. Csikai Miklós lett. A 2017-ben ismét 10 kategória győztesei közül választhatott a szakmai zsűri, akiknek döntése alapján Mutsy Árpád lett a győztes. 2018-ban a kertészet kategória győztese Ledó Ferenc lett a fődíjas. 2019-ben Dr. Losó Józsefet találta érdemesnek a díjra a zsűri, 2020-ban Dr. Pálmai Ottó kapta a győztesnek járó szobrot. 2021-ben Támba Miklós, 2022-ben pedig Papp István lett az Év Agrárembere. 

Az idei közönségszavazás:

2024.01.04-2024.02.01.

A kategória döntők után a 11 győztes online szavazáson méretteti meg magát. A közönségdíj győztese az a személy, aki a legtöbb szavazatot kapta a közönségszavazás során. A szavazás regisztrációhoz kötött. Első lépésként tehát regisztrálni kell az oldalon, majd be kell jelentkezni:  https://azevagrarembere.hu/bejelentkezes-regisztracio/

A regisztráció beküldése után a megadott e-mailcímre érkezik egy megerősítő e-mail egy linkkel, amin kattintva lesz végleges a regisztrációs folyamat.

Bejelentkezés után lesz elérhető a Közönségszavazás menüpont alatt az összes jelölt, ill. a jelöltek profiljában maga a szavazás funkció.

Az Agrotrend Csoport 10. éve írta ki Az Év Agrárembere díjat, az ő nevükhöz fűződik a szintén nagy sikerű és a gazdák munkáját, a mezőgazdaságot népszerűsítő Magyarország Legszebb Birtoka díjkiírás, az Agrofotó, a Kézműves Kiválóságok Díj, valamint a Nemzet Gazdásza elismerés, de ők szervezik az idén már harmadik alkalommal megrendezésre kerülő Magyar Gazdabált is.

Az Év Agrárembere díj 2023. évi kategóriagyőztesei:

Az Év Agrárgépésze: Hári Zsolt,

Az Év Agrárinnovátora: Dr. Teszlák Péter

Az Év Állattenyészője: Dr. Húth Balázs,

Az Év Élelmiszeriparosa: Dr. Kovács Péter,

Az Év Erdőgazdálkodója: Sulyok Ferenc,

Az Év Fiatal Gazdája: Göbölyös Károly,

A jövő Agrárszakembere: Dr. Vona Viktória,

Az Év Kertésze: Nemes-Nagyné Vas Andrea,

Az Év Növényvédelmi Szakembere: Dr. Füzi István,

Az Év ökológiai gazdálkodója: Dezsény Zoltán

Az Év Szántóföldi gazdálkodója: Kaitz Ákos

A korábbi évekhez hasonlóan mindenkinek egy szavazata van. A szavazás állása ezen a linken követhető : https://azevagrarembere.hu/szavazatok/

Korábbi évek nyerteseiről itt olvashatják laudációinkat.