Agrár-Béta Kft. – Dombóvár

„Sosem voltam befőttéletű, sosem fogok leülni”

A bébi tápszer és számos gyógyszeripari termék alapját adó waxy kukorica termesztése volt az eredeti növénye a dombóvári vállalkozásnak, közel 18 évvel ezelőtt. Az alapötlet maradt, hisz bevált. Azóta viszont idehaza a már 2250 hektáron gazdálkodó cég napraforgó, hibidkukorica, árpa és zab vetőmagot is termel, melyet saját vetőmagüzemében dolgoz fel, Bionergia Farmja silócirkot hasznosít, az energiát napelem parkja állítja elő, bioetanol üzemének „táplálásához” pedig energiafüzet telepített. Az már csak hab a tortán, hogy a keletkezett hővel az ország egyetlen orchidea farmjának biztosítja az energiát, ezzel nemcsak egy gyönyörű kertészetet, tudományos kutatásokhoz színteret, hanem áruházláncainknak a hazai orchideaellátást is garantálja.

És a történet folytatódik: Nigériában már épül a bioenergia farm párja, az ottani egyetemmel karöltve vetőmagnemesítési kutatások folynak, Ghánában már feldolgozzák a helyi mangóültetvények termését, hogy utána idehaza mangó ivólé kerülhessen az asztalunkra.

Nem csoda tehát, hogy 10-15 kutató-fejlesztő delegáció is megfordul ezen a farmon évente, sőt, ahogy Molnár István tulajdonos-igazgató fogalmazott, „járt már itt indián is”.

Kattintson ide a galéria megtekintéséhez!

Legyen Ön is részese ennek a nagyszabású, komoly, mégis örömteli versengésnek azzal, hogy olvas, dönt és szavaz!

Munkára fel tehát, kedves Olvasónk! Kövesse figyelemmel ezt a nemes versengést a Magyarország Legszebb Birtoka honlapján

magyarorszaglegszebbbirtoka.hu
facebook.com/magyarorszaglegszebbbirtoka
facebook.com/agraragazat

és augusztus 1-31-e között szavazzon Ön is a kategóriajelöltekre!

magyarország legszebb birtoka nemesítés vetőmagüzem