fbpx

Egyedi, tematikus borturisztikai rendezvény

Írta: Barna Ferenc - 2022 január 25.

Magyarország egyetlen borturizmussal foglalkozó tematikus napja 2022. január 27-én rendezi meg a BorÉrt Borturisztikai Egyesület. A résztvevők az aktuális szakmai témákat, támogatási lehetőségeket bemutató konferenciát követően borvidékeink kínálatával ismerkedhetnek meg egy bortúrán.

Bor konferencia
A borturisztika aktuális kérdéseit érinti a konferencia számos témája (Fotó: BorÉrt Borturisztikai Egyesület)

Izgalmas, változatos és aktuális témák várnak a konferencia résztvevőire:

  • Az Agrárminisztérium részéről Feldman Zsolt, államtitkár a 2021 decemberében zárult Közös Agrárpolitika reformjának borágazatot érintő változásairól tart majd előadást.
  • Vajon milyen borturisták vagyunk? A konferencia egyik érdekességeként a résztvevők első alkalommal kaphatnak tájékoztatást a Magyar Turizmus Ügynökség megbízásából készített országos borturisztikai felmérésről.
  • A korábbi éveknél lényegesen nagyobb támogatási keretösszegből gazdálkodhat az Agrármarketing Centrum 2022-ben. Ondré Péter, a szervezet igazgatója a borértékesítést segítő programokról fog beszélni.
  • A Magyar Nemzeti Vidéki Hálózat tevékenységét Weidel Walter mutatja be.
  • A vidékfejlesztési forrásokból elérhető jelentős bormarketing támogatásokhoz mikortól és milyen feltételek mellett lehet majd hozzájutni? A 2021-ben elért eredmények, illetve a 2022-re vonatkozó tervek bemutatása mellett erre a kérdésre is választ kaphatunk a Hegyközségek Nemzeti Tanácsa elnökétől.
  • A konferencia második felében a díszvendég Mátrai borvidék megújulásáról, terveiről, hallhatunk majd előadást.
  • A MATE előadói a borturizmus a felsőoktatásban témáját járják körbe, illetve az érzékszervi jellemzők szerepét mutatják be a borturizmus összefüggésében.

BorÉRT BorTÚRA

Megújult kiállítási programunkon a konferenciát követően borokkal és gasztronómiai termékekkel, turisztikai szolgáltatásokkal lehet ismerkedni. Terítéken a 2022-ben piacra kerülő bortételek.

A nagyközönség a helyszínen virtuálisan, de valóságos borokat kóstolgatva barangolhatja be Magyarország borvidékeit.

Az esemény szervezője a BorÉrt Borturisztikai Egyesület, társzervezője a Magyar Mezőgazdasági Múzeum, szakmai partnere az Agrárminisztérium, Magyar Nemzeti Vidéki Hálózat és a Hegyközségek Nemzeti Tanácsa.

Bor konferencia
A konferencia ingyenes, de regisztrálni kell, a kiállítás díjköteles (Fotó: BorÉrt Borturisztikai Egyesület)

A rendezvény nyitvatartása

  • Konferencia: 13:00 – 16:00
  • BorTÚRA kiállítás: 16:00 – 20:00

A konferencia a helyek korlátozott száma miatt regisztrációhoz kötött, de díjmentes. A kiállításra a belépés díjköteles.

A negyedik alkalommal megrendezésre kerülő eseménynek a városligeti Vajdahunyad-vár ad otthont.

További információk érhetők el a KOCCINTÁS – közösen a magyar borért! honlapon.

Forrás: KOCCINTÁS