fbpx

A Corteva bemutatta tavaszi hibridkukorica-kínálatát

Írta: Sajtóközlemény - 2024 szeptember 14.

A Corteva Agriscience nemzetközi mezőgazdasági kutató-fejlesztő vállalat bemutatta tavaszi Pioneer kukorica hibridek kínálatát az idén 37. alkalommal megrendezett Bábolnai Gazdanapokon. A mezőgazdasági szakkiállításon a vállalat szakértői készséggel álltak a termelők rendelkezésére és segítettek a hibridválasztással kapcsolatos kérdéseik megválaszolásában.

A Bábolnai Gazdanapok kiemelt jelentőségű a gazdálkodók számára, hiszen a rendezvény kiállítótere kiváló lehetőséget nyújt az újdonságok, köztük a legfontosabb Pioneer® kukorica hibridek megismerésére: 2024-ben 6 kiemelkedő teljesítményt nyújtó kukorica hibrid szerepelt a területen, a 390-es FAO számtól kezdődően növekedve a hosszabb tenyészidő felé.

A rendezvényen a gazdák megtekinthették a 2023-ban Magyarországon már kiugró sikerrel bevezetett P9944 Optimum® AQUAmax® hibridet, amely 2023-ban több független kísérletben is bizonyította, hogy kiválóan termeszthető hazánk teljes területén. A P9960 ettől kissé hosszabb tenyészidejű, erőteljes megjelenésű kukorica, zömök csöveivel tudta felhívni magára a figyelmet. A harmadik a sorban a Corteva egyik újdonsága, a P9975 Optimum® AQUAmax® minősítésű kukorica hibrid került bemutatása. A regisztráció során kiemelkedő termést adott éréscsoportjában, a középérésű másod- és harmadéves fajtajelöltek között a legmagasabb termést adta. A P0260 a vállalat leghosszabb tenyészidejű szemes hibridjeinek egyike. Nagy terméspotenciálját igazolta látványos csöveivel. A P0450 nagy méretű, mélyen ülő szemekkel rendelkezik, és pozitív meglepetést tud okozni a termelőknek a betakarításkori mérlegelésnél. A P0710 kukorica hibridet is a magas terméshozamra törekvő gazdáknak ajánlják, köszönhetően az 520-as FAO-számnak.

Lang József kónyi_magángazdálkodó
Lang József

A rendezvényen Lang József, kukorica és őszi kalászosgabona-termesztéssel foglalkozó kónyi gazdálkodó a Pioneer® P0450 kukorica hibriddel kapcsolatos tapasztalatairól így nyilatkozott: „Hosszú évek óta, kísérlet-beállítások segítségével próbálom megtalálni a saját technológiámhoz leginkább igazodó hibridet. Olyan kukoricát kerestem, mely hosszú érésidejével szavatolja a csúcstermés lehetőségét, ugyanakkor hatékony vízleadásával alacsony szárítási költséggel termeszthető. A Corteva képviselőivel évek óta nagyon jó kapcsolatot ápolok, és sokat adok a véleményükre, javaslatukra.  A 2023-ban bevezetett és forgalmazott P0450 kukorica hibridre a 2023-ban megrendezett Bábolnai Gazdanapokon hívták fel a figyelmemet. A 2024 évben megrendezett rendezvényen már konkrét tapasztalatokkal rendelkezem erről a kiváló kukoricáról. Az idei évben érezhető nagymértékű aszályban is csúcstermés mutatkozik, köszönhetően a Pioneer® Optimum® AQUAMax® márka által fémjelzett stressztűrő tulajdonságának. Zöld száron érő volta már most is mutatja a folyamatos hosszú ideig tartó levélfelületi vízleadást, így betakarítási nedvességtartalom vonatkozásában is kiváló eredményre számítok.”

A Corteva területi képviselői és szaktanácsadói a jövőben is állnak a gazdálkodók rendelkezésére szakmai kérdésük kapcsán a linken található elérhetőségek bármelyikén.