Új, intelligens megoldások a hatékonyabb betakarításért

Írta: Agrárágazat-2022/05. lapszám cikke - 2022 május 09. -Hirdetés

DEUTZ-FAHR C6000 KOMBÁJN

Deutz-Fahr kombájn

A DEUTZ-FAHR kategória fejlődési fordulópontot ér el a gazdálkodók kiszolgálásának történetében. A C6205 típust azért mutatjuk be, hogy új kialakítással, a kezelői kényelmet szolgáló innovatív műszaki megoldásokkal és az egyedülállóan megbízható és hatékony Deutz motorral felszerelve tegye teljessé a kombájnok termékskáláját. Ez a kombájn az 5 szalmarázóval rendelkező kategória prémium terméke, amelyet a felhasználók a C7000-es és a C9000-es sorozatnál már megtapasztalhattak. A gyakorlati tapasztalat és a hűséges DEUTZ-FAHR-ügyfelekkel való kapcsolattartás megteremtette az alapot a C6205 kifejlesztéséhez az olyan közepes méretű gazdaságok számára, amelyek gépparkjukat egy megbízható, kompakt, mégis nagyon termelékeny, mindenféle betakarításhoz optimálisan használható kombájnnal erősítve szeretnének önállóvá válni.

Fülke

A kiváló hangszigetelés, a nagy teljesítményű légkondicionáló és az akár 8 munkalámpa lehetővé teszi, hogy a kezelő mindig a munkára koncentrálhasson, minden időjárási viszonyok között – akár éjszaka is. Az új Commander Stick botkormány biztosítja valamennyi menet- és cséplési funkció egyszerű és magától értetődő vezérlését.

Motor

A Deutz motor közös nyomócsöves befecskendezéssel, 24 szelepes hengerfejjel és elektronikus vezérléssel ellátott gazdaságos, vízhűtéses, Stage V károsanyag-kibocsátási szintű turbódízel motor (250 LE/184 kW) pontosan a szükséges teljesítményt biztosítja még változó terhelés mellett és csúcsterhelések esetén is. A tartály menet közben teljesítménycsökkenés nélkül üríthető.

Vágóasztal

A szabadalmaztatott Schumacher Easy Cut II tandem vágórendszer – 4,20–6,30 m munkaszélességgel – rendkívül nagy pontossággal működik. A bolygóműves meghajtás nagy vágási sebességgel (1220 vágás/perc) biztosítja a tökéletes működést és a lehető leggazdaságosabb munkavégzést.

Deutz-Fahr kombájn
Deutz-Fahr kombájnok precíziós megoldásokkal, akár 10% kezdő befizetéssel és 2,5% kamattal elvihetők.

Magtartály

A magtartály, amely 7000 literes űrtartalommal és 75 l/s ürítési sebességgel rendelkezik, hosszú ideig tartó munkavégzést tesz lehetővé csupán rövid megszakításokkal. A közvetlenül a vezetőfülke előtt elvégezhető, egyszerű mintavétel révén a betakarított gabona minősége tökéletesen ellenőrzés alatt tartható.

Cséplőrendszer

A 600 mm-es cséplődobátmérő és a 8 csavarozott verőléc biztosítja a cséplőrendszer rendkívüli stabilitását és dinamikáját. A DEUTZ-FAHR kombájnok a gabona és a szalma kíméletes feldolgozásáról ismertek, és még a hosszú szalmát is az állattenyésztés és a mezőgazdaság számára optimális állapotban biztosítják.

Tisztítórendszer

Öt szalmarázó láda (a szalmarázó ládák felülete 5,28 m2 vagy a TS modellen 4,60 m2) biztosítja az optimális magleválasztást és a tökéletes teljesítményt. A turbóventilátor a rostaszekrény teljes szélessége mentén elosztja a levegőt, hozzájárulva ezzel a még nagyobb hatékonysághoz. A dupla visszahordó rendszer megakadályozza a cséplőrendszer túlterhelését és a szükségtelen veszteségeket.

Egyszerű karbantartás

Közvetlen hozzáférés a legfontosabb alkatrészekhez

Intelligens szerkezeti felépítésének köszönhetően a C6205 sorozatú modellek tervszerű és nem tervszerű karbantartása nem is lehetne egyszerűbb. A vezérlőkonzol egyedi csuklós kialakítása könnyű hozzáférést biztosít a kezelőszervek minden elektronikus csatlakozásához a karbantartási munkák során. Könnyen kezelhető gép rendkívüli teljesítménnyel és intelligens, innovatív kialakítással. Egyszóval: C6205.