fbpx

Spóroljon, nyerjen Ön is a FO-VILL 25 éves tapasztalatával!

Írta: Agrárágazat-2024/6. lapszám cikke - 2024 június 07. -Hirdetés

Nagyobb hatékonyság költségtakarékos, kisebb ráfordítást igénylő rendszerekkel – ezt nyújtja az 1989-ben alapított magyar FO-VILL Energy Kft.

Kezdetekben a cég fő profilját a kereskedelmi hűtéstechnika alkotta, mely azóta is meghatározó üzletág a társaság tevékenységében. Időközben a tevékenységi kör kiszélesedett a logisztikával. A hűtő- és gyümölcstárolók, technológiai hűtés, naperőművek tervezése, telepítése, lakossági és ipari hőszivattyúk telepítése, kereskedelmi hűtőrendszerek tervezése telepítése, glikolos, CO2 és propános hűtőrendszerek kivitelezése mind a cég tevékenységi körébe tartozik.

Közvetlen napelem-betáplálású hibrid hűtőrendszer

Magyarországon a mezőgazdaságban egyre komolyabb kihívást jelent a megtermelt zöldség- gyümölcs megfelelő hűtve tárolása, lehetőleg minél alacsonyabb energiaráfordítással. A FO-VILL Energy Kft. olyan technológiákat kínál, melyek napenergia hasznosításával működnek, és jelentős mértékben csökkenthetik az üzemeltetési költségeket. Ilyen megoldás a közvetlen napelem-betáplálású hibrid hűtőrendszer.

Ezeket a rendszereket egyaránt lehet alkalmazni hűtőtárolók, gyümölcsérlelők üzemeltetésére. A rendszer közvetlenül a napelemtől kapja a működéshez szükséges energiát, de hálózati becsatlakozással is rendelkezik. Hibrid üzemmódban mindkét energiaforrásról képes működni. Kialakítástól függően lehetőség van akkumulátor közbeiktatására is. Ebben az esetben – az olyan üzemállapotokban, amikor a hűtött tér elérte a hőfokot, és a hűtés kikapcsolt – a napelemek az akkumulátorba töltik a megtermelt áramot, melyet újra vissza lehet nyerni, és ezzel tovább lehet csökkenteni a hálózatiáram-felhasználást.

Tervezéstől a kivitelezésig

A FO-VILL Energy vállalja a pályázatok elkészítését, és a tervezéstől a kivitelezésig vállalja a projekteket.

Közel 40 fős szervizünk biztosítja a szükséges szervizhátteret.

Várjuk megkeresésüket a FruitVeb 2024. május 31-én, Mórahalmon tartandó a Magyar Paradicsom Napja 2024 rendezvényen, a standunknál! Keressen minket, és kérje tanácsadásunkat!

Fockter Vilmos
ügyvezető igazgató
FO-VILL Energy Kft.
+36–30/388–3398
[email protected]

Energetikai beruházások – Energiatárolás – Ipari Hűtés – Napelem – Hőszivattyús rendszerek – Energiamenedzsment – Energiatárolás