fbpx

Fűnyírás mesterfokon, akár otthon is a KUBOTA-val

Írta: - 2023 szeptember 14. -Hirdetés

A Kubota a fűnyírók széles választékát kínálja, beleértve a hagyományos önjáró gépeket, valamint a kompakt traktorokra szerelhető fűnyírókat. Ezek mind kiváló minőségű vágási teljesítményt nyújtanak, könnyen kezelhetők és tartósak.

A Kubota fűnyírók a legkülönfélébb területeken alkalmazhatók

Legyen az kert, park, sportpálya vagy egyéb nagyobb terület – a Kubota fűnyíró jó megoldás, ennek megfelelően a kínálatban megtalálhatóak lakossági -, professzionális – és ipari változatokban is.

A Kubota professzionális felhasználásra szánt fűnyírói nagyobb területekhez, például sportpályákhoz, parkokhoz vagy mezőgazdasági területekhez lettek tervezve. Ezek a fűnyírók rendkívül erősek és hatékonyak, és képesek kezelni a nehéz terepeket és a vastagabb füvet is.

Az otthoni felhasználásra szánt Kubota fűnyírók kis és közepes méretű kertekben kiváló teljesítményt nyújtanak. Ezek az önjáró fűnyírók könnyen kezelhetők és rendelkeznek olyan funkciókkal, mint például a mulcsozás és a fűgyűjtés.

A Kubota fűnyírók híresek a megbízhatóságukról és a tartósságukról. A gépek masszív szerkezetűek és magas minőségű alkatrészekből készülnek, amelyek hosszú élettartamot biztosítanak. Emellett a Kubota gépek általában könnyen karbantarthatók és könnyen kezelhetők.

Kubota fűnyíró
Az erős motor gyors és hatékony munkát tesz lehetővé (fotó: Kubota)

Ipari, professzionális fűnyírók

Gyors és hatékony. A G sorozatú fűnyírók erős dízelmotorokkal vannak ellátva (23 és 26 LE), valamint több változatban is elérhetőek (alacsony vagy magas ürítésű kialakítás). A „Twin Cut” kaszaszerkezet (G23-II: 122 cm / G26-II: 137 cm) ellentétesen forgó szinkronizált pengéi kielégítik a legmagasabb igényeket is. A G szériás ipari fűnyírók kivételes vágási minőséget és fűgyűjtést biztosítanak.

Könnyű vezetés: a hidrosztatikus kormányzás könnyűvé teszi a manőverezést, energiát takarít meg és megkönnyíti a fűnyírást a fák körüli szűk helyeken.

Optimális teljesítmény: a mechanikus sebességváltó nagyon hatékony, minden körülményben biztosítja a szükséges energiát a kerekekhez és a vágókésekhez az optimális nyírás elérés érdekében.

Könnyű munkavégzés: a kerékfelverődéstől védett üléséről precízen vezérelheti a fűnyíró működését a bal oldalon kényelmesen csoportosított vezérlőkarok segítségével. Az Easychecker® műszerfalon láthatja a; digitális üzemóra számláló, fordulatszám-számláló és üzemanyag-mérő adatait.

Kubota fűnyíró
Ez a sorozat mind a professzionális, mind a lakossági szektorban is jól alkalmazható (fotó: Kubota)

A körülményektől független hibátlan minőségű fűnyírásuk és fűgyűjtésük miatt, a GR sorozatú fűnyírók a büszkeséget képviselik mind a professzionális, mind a lakossági szektorban is. Két fajta dízelmotorral (13,5 vagy 21 LE) és két (107 és 122 cm) kaszaszerkezettel is elérhetőek.

Optimális nyírási minőség: a vonzó kialakításon túl a Kubota GR sorozatú fűnyírók maximális kényelmet kínálnak. Lapos kezelői fedélzet és rugóztatott üléssel, amely súly és helyzet beállítással is rendelkezik. Az ergonómikus kialakítású lábpedállal vezérelt nagy rugalmasságú hidrosztatikus sebességváltó maximálisra növeli az Ön kényelmét munka közben.

Egyedülálló kialakítás: a robusztus dízelmotor, a kiváló hajtóművel és a kardántengely meghajtású kaszaszerkezettel kombinálva a kimagasló megbízhatóságot garantál.

Az igényeknek megfelelően: ezek a fűnyírók különféle változatokban kaphatók oldalsó vagy hátsó ürítőrendszerrel, valamint opcionálisan kérhető mulcsozó készlettel is rendelkezésre állnak. Ezen túlmenően 250, 350 vagy 450 literes fűgyűjtőket lehet őket felszerelni.

A ZD sorozat kényelmet és gyors munkát biztosít. Erős, 26 LE-s dízelmotorral és nagy teljesítményű HST fokozatmentes sebességváltóval a professzionális felhasználók minden igényét kielégíti. Élvezze a helyben forgó fűnyíró előnyeit, amely kiváló teljesítményt nyújt!

Robusztus kialakítás: a ZD sorozat intenzív terhelésre készült. A meghajtó erő átadása a kasza szerkezetre kardántengelyen keresztül történik, biztosítva a tökéletes megbízhatóságot.

Közúti használatra jóváhagyva: a ZD sorozat opcionális közúti készlettel is rendelkezik, amely megkönnyíti a munkahelyek közötti vonulást. Jól látható és biztonságos, így nyugodtan vezethet, miközben a munkahelyek között utazik.

Vezetési kényelem: az erőátviteli rendszer kerekenként egy hidraulikus motorral biztosítja a könnyű vezetést. Az ergonomikusan állítható üléssel ellátott lapos kezelői emelvény rendkívül tágas és kényelmes, és könnyen használható kezelőszerveket kínál a kezelő számára.

Kubota fűnyíró
A helybenforfós dízel fűnyíró (fotó: Kubota)

Ezek a 15 és 21 LE teljesítményű, helybenforgós dízel fűnyírók a páratlan manőverezhetőséget kombinálják a rendkívül hatékony vágási és gyűjtési rendszerrel. Mindemellett talajszintű vagy magas ürítéses fűgyűjtővel is elérhetőek. A GZD15 két késes, 107 cm-es kaszaszerkezettel rendelkezik, míg a GZD21 hárompengés 122 cm-es kaszával rendelkezik.

Exkluzív Glide Cut technológia: a GZD élvezi a «Glide Cut» rendszer előnyeit, amely biztosítja a tökéletes vágást, a levágott füvet közvetlenül a hátsó rögzítésű fűgyűjtőbe juttatja, mindezt a zajos továbbító turbina nélkül. A 12 cm mély kaszaszerkezet kombinálva a középső hátsó ürítéssel biztosítja a minőségi vágást és a fű összegyűjtését.

Robusztus kialakítás: a szakemberek nagyra értékelik a hatékonyságáért és az alacsony súlypontjáért. A GZD sorozat robusztus kialakítású, kettős hidrosztatikus hajtóművel rendelkezik, kardántengelyes kaszaszerkezettel és hidraulikus tengelykapcsolóval van ellátva.

Gyors és kiválóan manőverezhető: a dízelmotoros nulla fordulású GZD15 és GZD21 fűkaszák lehetővé teszik, hogy gyorsan és egyszerűen dolgozzon, gyorsan manőverezzen a fák, a növényzet és a virágágyások körül. Kivételes manőverezhetőségével és beépített nagy kapacitású fűgyűjtőjével a GZD sorozat biztosítja valamennyi kaszálási feladat gyors végrehajtását.

Kubota fűnyíró
Ez a gép lenyűgöző teljesítményt nyújt kiemelkedő minőségű fűnyírással és mulcsozással (fotó: Kubota)

Garantáltan segít bármilyen feladat elsajátításában. Olyan frontkaszás fűnyíró, amely nemcsak szépen, hanem gyorsan is végzi a munkáját. Ez a gép lenyűgöző területarányos teljesítményt nyújt kiemelkedő minőségű fűnyírással és mulcsozással. A végeredmény, a munkavégzés szempontjából a kiváló ár-érték arány.

Erőteljes motor: a Kubota dízelmotorjai megfelelnek a legfrissebb EU Stage V kibocsátási előírásoknak, és kiemelkedő 25 lóerős teljesítménnyel rendelkeznek.

Könnyű pengefelhelyezés: a vágóasztal 90 fokig billenthető. Ezáltal könnyű az asztal karbantartása és a pengék cseréje.

Tökéletes multifunkcionális gép: az F-251 260 kg-os teherbírást biztosít az alsó függesztőkarokon. A 2,545 fordulat/perces TLT-vel kiegészítve a gépet felszerelheti kaszával, seprőgéppel és számos egyéb munkaeszközzel.

Tökéletesített mulcsozási minőség: az új vágóasztal lenyűgöző, megnövelt vágóteljesítménnyel rendelkezik. A továbbfejlesztett kialakítás javítja a légáramlást, ezáltal jobb mulcsozási minőséget biztosít.

Kubota fűnyíró
A robusztus kialakítás és megbízható tartós alkotóelemek teszik a Z-sorozatú fűnyírót minimális karbantartásigényűvé (fotó: Kubota)

Lakossági, professzionális fűnyírók

A Kubota Z fűnyírók tökéletes gyepápolók az otthona számára. Professzionális minőségű vágást biztosítanak, és igazán öröm használni őket.

Rugalmas vezetés: a fűnyíróban elhelyezett 19 lóerős benzinmotor mindenre reagálni képes, a hidrosztatikus sebességváltó két karos vezérlője pedig igazán precíz munkavégzést tesz lehetővé. Így gyorsan és kényelmesen dolgozhat.

Tartós fűnyírók: robusztus kialakítás és megbízható tartós alkotóelemek teszik a Z-sorozatú fűnyírót minimális karbantartásigényűvé és tartóssá.

A Kubota termékeket általában kiemelkedő minőség és megbízhatóság jellemzi. A cég folyamatosan fejleszti technológiáit és innovatív megoldásokat kínál a gyepgondozási iparág számára. Emellett a Kubota az importőr Két-KATA Kft. révén kiváló országos szervizhálózattal rendelkezik, amely biztosítja a gépek gyors karbantartását és esetleges javítását.

A KUBOTA fűnyírók többsége elérhető KÉSZLETRŐL is.

Ajánlatért keresse a hivatalos márkakereskedőt!

Elérhetőségek

Két-KATA Kft.
20 Zöld utca, Dány, 2118 Hungary
Tel./Fax: 00 36 28 465-053
E-mail: [email protected]