fbpx

Alliance: ár, megbízhatóság: gumiabroncs nehéz traktorokhoz

Írta: - 2022 november 09. -Hirdetés

A Steppe Agroholding Oroszország déli területeinek egyik legnagyobb mezőgazdasági vállalata. 578 ezer hektáros földterületen gazdálkodik, amelyek a Rosztovi területen, a Krasznodari határterületen és a Sztavropoli határterületen találhatók. A mezőgazdasági vállalatok számára termesztenek különböző terményeket: ilyenek a búza, az árpa, a borsó, a csicseriborsó, a nagyszemű és az olajnapraforgó, a repce, a len, a pórsáfrány, a koriander, a cukorrépa és a szójabab. A vállalat fennállása során 2022-ben termelte a legtöbb búzát – körülbelül 1,1 millió tonnát, amely 13%-kal több az előző éves hozamhoz képest. Összesen körülbelül 3000 mezőgazdasági gépet használtak az idei aratás során.

Megéri megfizetni a minőséget

A Gashunsky Breeding Plant JSC a Steppe Agroholding egyik leányvállalata. Komoly szerepük van az őszi búzavetésben, amelyet már el is kezdtek a Rosztovi területen, és az ősz második felére be is fejeznek.

A Gashunsky Breeding Plant járműállományához több mint 20 nehéz traktor, illetve 62 kombájn, könnyű traktor és egyéb mezőgazdasági gép, valamint teherautók és személygépkocsik is tartoznak. A Rosztovi terület különböző járásaiban összesen több mint 63 ezer hektárt művelnek. Ezeken a területeken őszi és tavaszi búzát, árpát, lent, borsót és napraforgót termesztenek.

Nikolai Voronkov, a Gashunsky Breeding Plant JSC (Steppe Agroholding) alrészlege vezetőjének nyilatkozata szerint a vállalat számos mezőgazdasági gépe használ Alliance gumiabroncsokat.

Nikolai Voronkov

„A gumiabroncsok kiválasztása során kiemelt figyelmet fordítunk a gumiabroncsok árára és minőségére. Az ár ugyan egy nagyon fontos szempont, de a minőségre is legalább ennyire kell figyelni. Előfordulhat, hogy az olcsóbb gumiabronccsal rövid távon kerekenként tízezer rubelt is spórolhatunk, de azokat egy éven belül már le kell cserélni. Középtávon is sokkal gazdaságosabb, drágább és jobb minőségű mezőgazdasági gumiabroncsokba fektetni, mert azok több szezonon keresztül is használhatók. Én személy szerint az Alliance gumiabroncsait ajánlom, mert a vállalat mezőgazdasági gépein – traktorokon és önjáró permetezőgépeken – ezek a gumiabroncsok kiválóan megfeleltek mindkét előbb említett szempontnak” – fogalmazott Nikolai Voronkov.

Lenyűgöző ár-érték arány

A Gashunsky Breeding Plant JSC minden más alrészlegében is találhatunk olyan nagy teljesítményű traktorokat, amelyek komoly igénybevételnek teszik ki a gumiabroncsokat. A speciális, kiváló minőségű gumiabroncsok például széles nyomástartományban használhatók. A vetés során megfigyeltük egy olyan John Deere 8335 R típusú traktor működését, amelynek két kerekén Alliance Agri Star II radiális gumiabroncsokat használtunk. A traktor teljes működési ideje 14 ezer óra volt. Az első kerekeken lévő gumiabroncsokat két éve szerelték fel, a működési idejük pedig körülbelül 3000 óra. A hátsó kerekeken lévő gumiabroncsokat 1500 órán keresztül használják. A vállalat éles alkalmazásból származó adatai szerint az Alliance Agri Star II átlagélettartama 4000-5000 óra.

Vitalii Zakharov, a Gashunsky Breeding Plant JSC főmérnökének elmondásaszerint, mielőtt váltottak volna az Alliance gumiabroncsaira, a traktorgyártó által felszerelt, egyéb márkájú gumiabroncsokat használták. A gyári gumiabroncsok elhasználódását követően a vállalat mérnökei úgy döntöttek, hogy a költséghatékonyság érdekében alternatív gumiabroncsok után néznek. Ekkor esett a választás az Alliance gumiabroncsaira.

Vitalii Zakharov

„Az ár-érték arány lenyűgöző volt. A termék minden technológiai műveletet sikeresen végrehajt. A választáshoz nagyban hozzájárult, hogy ez a gumiabroncs megfelel az agronómusok és a mérnökök összes nyomásbeállításra vonatkozó elvárásának, legyen szó akár páros vagy egyéni kerekekről. Az Alliance Agri Star II gumiabroncsok egyik pozitívuma, hogy sok barázda van rajtuk. Ennek eredményeként ugyanolyan nyomáson nagyobb talpfelületet kapunk, ami csökkenti a kipörgés valószínűségét, valamint az üzemagyag-használat is 5-10%-kal alacsonyabb. A szervizelhetőség tekintetében az Alliance Agri Star II gumiabroncsokat az ún. „arany mag” emeli ki a tömegből, ami azt jelenti, hogy tökéletesen viselik a hővulkanizálást és a különféle vulkanizálási módszereket” – mondta.

A vállalat a jövőben is Alliance Agri Star II gumiabroncsokat fog vásárolni a nehéz traktorokra. A Rosztovi területen dolgozó gazdák a saját bőrükön tapasztalták, hogy nem érdemes olcsóbb árkategóriákba tartozó termékeket használni. Az olcsóbb gumiabroncsok csak 250 órán át használhatók, átlagélettartamuk alacsony, ami magas éves költségeket jelent. Jelenleg a Gashunksy Breeding Plant JSC évente körülbelül 40–50 Alliance gumiabroncsot vásárol, de a jövőben ez a szám növekedni fog.

Kényelem és hatékonyság

A traktorvezetők kényelme is fontos szempont, hiszen ők minden héten hosszú órákat töltenek a traktorok vezetőülésében. Petr Ugrovatov, a JSC Gashunsky Breeding Plant JSC egyik gépkezelője az Alliance Agri Star II gumiabroncsok következő előnyeire hívta fel a figyelmet. „A fedélzeti számítógép képernyőjéről világosan leolvasható, hogy a munka jellegétől függetlenül az üzemanyag-fogyasztás alacsonyabb, mint ha rosszabb minőségű gumiabroncsokat használnánk. Gépkezelőként én úgy vettem észre, hogy ezekkel az abroncsokkal kényelmesebb a munkavégzés” – mondta a gépkezelő.

Az Alliance Agri Star II gumiabroncsokat Indiában gyártják, és joggal nevezhetjük őket a Yokohama Off-Highway Tires (YOHT) mezőgazdasági gumiabroncs-kínálatának egyik zászlóshajójának. Az új modell iránt egyre nagyobb a kereslet – ez különösen igaz most, hogy bizonyos külföldi gyártók elhagyták az orosz piacot. Annak érdekében, hogy kiszolgálják a mezőgazdasági gumiabroncsok iránti egyre fokozódó keresletet, a vállalat augusztusban egy új üzemet nyitott az indiai Visakhapatnam városban. A megnövekedett kapacitásnak köszönhetően az új termékek rövidebb átfutási idővel kerülnek piacra, valamint az ügyfélszolgálatra is pozitív hatással van.

Az Agri Star II sikeresen megvalósítja a tervező mérnökök egyik régi elképzelését. A magasabb barázdák meredekebb szög zárnak be a futósíkkal. Ha azonban a barázdák lekopnak (vagy alapból kisebbek), a jobb tapadás érdekében a kevésbé meredek szög a célravezető. Az Agri Star II barázdái a Stratified Layer technológiának köszönhetően változatos mintát alkotnak. Így a gumiabroncs az üzembe helyezést követően meredekebb szöget biztosít, később pedig – ha a barázdák kopása már 40%-os – a szög is kevésbé lesz meredek. Ennek köszönhetően a későbbiekben is úgy teljesít, mintha új lenne – kiváló tapadást és teherbírást biztosít. Ez összességében hosszabb élettartamot jelent. Páros felhasználás során a gumiabroncsok akár 0,8 atm nyomással is használhatók, míg egyéni felhasználás esetén a maximális nyomás 1,6 atm.

Az Agri Star II gumiabroncs további előnyei közé sorolható a megerősített perem és a poliészter szövetváz, amelyeknek köszönhetően egészen addig tartja a formáját, amíg el nem kopik, ellenben a nejlonvázat használó gumiabroncsokkal. A gumiabroncs a megerősített váznak, illetve a kevesebb guminak és kordbetétnek köszönhetően könnyebb korábbi modellekhez képest. A különleges gumikeverék minimális kopás mellett lehetővé teszi a gumiabroncs folyamatos, megbízható használatát a betakarított táblákon is.

Az Agris Star II gumiabroncsokkal kapcsolatban jelentős előnynek számít továbbá az üzemanyag-hatékonyság, a terepen és aszfalton egyaránt tapasztalható megbízhatóság, és a biztonságos rögzítés, ami az akár az alacsony nyomáson történő munkavégzést is lehetővé teszi. A megerősített peremnek köszönhetően az alacsony nyomás melletti használat során sem kell kipörgéstől tartani. Ha megfelelő nyomás mellett, kipörgés nélkül használják a gumiabroncsot, akkor a hatékonyság összességében kiváló. A gépkezelők és vezetők véleményénél nincs is jobb ajánlás azoknak a gazdáknak, akik az alkatrészek, az üzemanyag és a kenőanyagok költségeinek megtakarítása mellett igyekeznek a legjobb eredményeket elérni.

www.agristarII.com/hu