fbpx

Nagyteljesítményű, alacsony fogyasztású kínai traktor

Írta: Barna Ferenc - 2023 március 09.

A kínai Weifang Taihong Tractors hat modellcsaládban gyárt széles opcionális felszereltséggel traktorokat 25LE-től 220 LE-ig. A gyártó nyilatkozata szerint palettájuk már 40 országban elérhető.

Weifang Taihong, TH1604F
Korszerű külső, alacsony fogyasztású dízel motor jellemzi a kínai traktort (fotó: Weifang Taihong Tractor Co., Ltd.)

A Weifang Taihong márkájú traktorok Wechai motorokat kaptak

A kínai gyártó egyik zászlóshajójának szánta a TH1604F modellt. A modern külsővel rendelkező, komoly megjelenésű erőgépben egy 6,0 literes Wechai dízelmotort dolgozik 118 kW/160 LE-vel, névleges fordulatszáma 2200. A nagy teljesítmény ellenére alacsony üzemanyag-fogyasztás jellemzi.

A munkagép nagy és széles gumikat kapott (1840 és 1895), melynek eredménye, hogy a talaj tömörödöttsége nem olyan nagy mértékű, mint a kisebb gumiabroncsoknál. Ennek ellenére közúton alacsony zajszint jellemzi, könnyen kormányozható, tapadása, stabilitása jó.

A piros traktor nettó tömege 5760 kg.

Weifang Taihong, TH1604F
A felszereltség opcionális: a legegyszerűbb fülke nélküli változattól a korszerű digitális technológiával szerelt kabinig elérhető (fotó: Weifang Taihong Tractor Co., Ltd.)

Maximális hasmagassága közel 500 mm

Kormányzása teljesen hidraulikus, a korszerű futóműnek köszönhetően fordulási sugara kicsi.

Opcionálisan többfajta és felszereltségű kabinnal rendelhető, akár légkondicionált fülke és korszerű digitális technológia is segítheti a gépkezelő mindennapi munkáját.

A sebességváltó 32 előre- és 16 hátrameneti fokozatba kapcsolható. Alapesetben összkerékhajtással szállítják a munkagépet.

A tengelykapcsoló elektronikus vezérlésű, hidraulikus hajtású. A TLT sebességénél két fordulatszám közül lehet választani (540/1000 vagy 740/860). A hátsó hárompontos felfüggesztéshez gyakorlatilag minden munkaegység kapcsolható.

Forrás: Weifang Taihong Tractor Co., Ltd.