fbpx
397033

Rönkhasítás profi gépekkel: kinek éri meg a beruházás?

Írta: - 2023 augusztus 04. -Hirdetés

A baltával vagy láncfűrésszel végzett favágás és fahasítás a legmegterhelőbb kerti munkálatok egyike. Az akár napokig is tartó feladat fárasztó és jelentős fizikai erőt igényel. Szerencsére a profi rönkhasító gépekkel jelentősen rövidíthetjük és megkönnyíthetjük a fahasítás folyamatát. Cikkünkben bemutatjuk a fahasító gépek legfontosabb előnyeit, a vásárláskor mérlegelendő szempontokat és ismertetjük, kik számára lehet kiváló invesztáció a kerti és mezőgazdasági eszköz.

Farönkök, erdő
A favágás és fahasítás a legmegterhelőbb munkálatok egyike (fotó: Freepik)

Melyek a rönkhasító gépek legfontosabb előnyei?

Fokozott biztonság

A rönkhasító gépek használata, a megfelelő biztonsági előírások követése mellett jelentősen csökkentheti a manuális fahasítás és vágás során jelentkező balesetek kockázatát. A modern rönkhasító eszközök számos beépített biztonsági rendszerrel rendelkeznek, amelyekkel elkerülhető a tartós károsodást okozó sérülések nagy része.

Konzisztens eredmények

Manuális fahasítás során szinte lehetetlen identikus méretű darabokat vágni. A méretazonosság segíthet a helyhatékony fatárolásban és szállításban. A konzisztens méret elérése érdekében hasznos lehet a rönkhasító gép beszerzése, amely képes garantálni az azonos méreteket.

Időmegtakarítás

Baltával vagy láncfűrésszel fát hasogatni magas munka- és időigényű feladat. Az akár több napot igénybe vevő folyamat drasztikusan lerövidíthető. A profi rönkhasító gép segítségével akár rövid órák alatt elvégezhető a kerti feladat.

Költség redukció, magasabb megtérülés

A kisebb munkaerő és időigény következtében a favágásra fordított költség csökkenthető, amely magasabb üzleti megtérülést eredményezhet. Így a vállalkozások számára rövid időn belül megtérülhet a profi eszköz beszerzési költsége.

Sokoldalúság

Tudta, hogy a modern rönkhasító gépek többsége műszaki beállítások sokaságával rendelkezik? Igényeire szabhatja a fadarabok méretét, súlyát és egyéb paramétereit. A professzionális eszközökkel kisebb és nagyobb fadarabok is apríthatóak.

Nagyfokú hatékonyság

Az egyik legfontosabb előnyt utoljára hagytuk. A profi rönkhasító gépek fokozzák a hatékonyságot, így azok a kertészeti- és agrárvállalkozások, akik rendszeresen foglalkoznak fafeldolgozással, sokkal nagyobb munkavolument képesek ellátni. Ez segíthet az üzleti növekedést korlátozó tényezők eliminálásában.

Hasított tűzifa
A profi rönkhasító gépek nagyobb munkavolument biztosítanak az agrárvállalkozásoknak (fotó: Freepik)

Kiknek éri meg a rönkhasító gép beszerzése?

A profi rönkhasító gép beszerzése elsősorban kertészeti és mezőgazdasági vállalkozásoknak javasolt. Illetve, olyan magánszemélyeknek, akik rendszeresen nagy mennyiségű fa felvágását és hasítását végzik. A megbízható minőségű eszközök hosszú éveken át használhatóak nagy igénybevétel mellett is, így a magasabb bekerülési ár hamar megtérülhet.

Szempontok, amiket érdemes vásárlás előtt mérlegelni

Ahhoz, hogy a megvásárolt szerszám valóban az igényeinknek megfelelő legyen, fontos az alábbi szempontokat mérlegelni.

  • Márka: Javasoljuk, hogy válasszon olyan szerszámot, amelyet egy magas presztízsű és megbízható vállalat gyárt. Prémium márkák esetén gyakran elérhető kiterjesztett garancia, amely a törvényi előírásoknál hosszabb jótállási időt ad.
  • Vásárlói visszajelzések: A vásárlási folyamat részeként érdemes lehet mások visszajelzését, objektív termék értékeléseket olvasni. Ez segíthet a tájékozott döntés meghozásában.
  • Rönkméret kapacitása (hossz és átmérő): Minden esetben az egyéni igényeinek megfelelő rönkméret kapacitással rendelkező eszközt vásároljon. Ellenkező esetben a feldolgozni kívánt fa nem feltételen fér a gépbe.
  • Biztonsági funkciók: Erősen javasoljuk, hogy modern biztonsági funkciókkal rendelkező gépet vásároljon, ezzel csökkentheti az esetleges balesetek kockázatát.
  • Energiaforrás: Elérhetőek elektromos és benzines modellek is – válasszon az igényeinek megfelelő készüléket.

Zákány Szerszámház: hatékony munkavégzés profi szerszámokkal

Megbízható szerszám webshop után kutakodik a rönkhasító gép beszerzéséhez? A Zákány Szerszámház Kft. 1988-ban indult családi vállalkozásként. A profi szerszámház azon dolgozik, hogy kiemelkedő feltételeket biztosítson ügyfelei számára. Folyamatos fejlődése annak is köszönhető, hogy nagy hangsúlyt fektetnek a vevői visszajelzésekre. A Zákány Szerszámház Kft mindent megtesz, hogy megbízható, gyors, precíz cég legyen és a legjobb árakon biztosítsa a szerszámokat, tartozékokat.

Elérhetőségünk:
+3618089567
Email: [email protected]
Ügyfélszolgálat elérhető: Hétfő – Csütörtök: 8:00 – 17:00; Péntek: 8:00 – 16:00