fbpx

Kramp Agrár Banzáj a Domonyvölgyben

Írta: Fodor Mihály - 2022 szeptember 28. -Hirdetés

A hazánkban is jól ismert alkatrész-forgalmazó cég tavaly még csak az online térben tudta megrendezni partnertalálkozóját, szeptember elején viszont már tartalmas és izgalmas programmal várta az Kramp Agrár Banzáj résztvevőit a Lázár Lovasparkban.

Bedekovits Csaba kereskedelmi igazgató köszöntötte a partnereket, és részletes prezentációban ismertette, mik a legfontosabb tudnivalók a hazai leányvállalatról és az anyacégről.

Bedekovits Csaba kereskedelmi igazgató

A Krampot hetven évvel ezelőtt alapította Hollandiában Johann Kramp. Bármely hihetetlen is, a cégalapító egy biciklivel és pár gulden értékű árukészlettel indította el az értékesítést. A mottója a kezdetektől az volt, hogy „maradjunk közel az élelmiszerhez, mert ez lesz az utolsó dolog, amiről az emberek lemondanak” – így lettek sikeres szereplők az élelmiszer-ellátásban fontos mezőgazdasági gépek alkatrészellátásában.

A vállalat sokévnyi működés után egyesült a Perdok nevű vállalattal. A két cég között az volt a fő különbség, hogy a Kramp mezőgazdasági gépalkatrészekkel, a Perdok pedig erdő- és parkápolási alkatrészekkel foglalkozott. Ma a Kramp ügyvezetője Eddie Perdok, utóbbi cég alapítójának leszármazottja.

Kelet-Európába a 2000-es évek közepén érkezett meg a vállalat, míg hazánkba 2010-ben. Cégünk a termékelérhetőség és a logisztika területén rendelkezik komoly erőforrásokkal, így tudnak folyamatosan, dinamikusan fejlődni.

Elsőként indított a mezőgazdasági alkatrész-kereskedő cégek közül webshopot a Kramp, még 2002-ben, Hollandiában. Ma ez már egy professzionális online felület, amelyben kereskedő partnereiket szolgálják ki, ennek a fejlődésnek a következő lépcsője pedig a Kramp applikáció.

Kramp alkalmazás

A Google Clouddal együttműködésben fejlesztett, Android és Apple eszközökre egyaránt elérhető Kramp alkalmazás még könnyebbé teszi a gazdálkodók, a gépalkatrész szervizek és kereskedők életét, a szántóföldön, a bemutatóteremben és a raktárban is. 

Az alkalmazást kifejezetten azzal a céllal tervezték, hogy időt takarítsunk meg a felhasználóknak, megkönnyítve és kényelmesebbé téve az alkatrészek keresésével, azonosításával, kiválasztásával, rendelésével és nyomon követésével járó számos napi feladatot. Minél több alkatrészt kell megtalálnia és megrendelnie a partnernek, annál több időt fog megtakarítani. 

Az előnyök még hangsúlyosabbak, ha nem egy kereskedésben kell a megfelelő terméket fellelni, vagy amikor éppen valamelyik mezőgazdasági gép belsejében igyekeznek a probléma okára rájönni. Ez esetben arra sincs szükség, hogy visszamenjen a kereskedésbe, vagy akár bekapcsolják a számítógépét: egyszerűen le kell fényképezni a cserélni kívánt alkatrészt, hogy a Kramp alkalmazás azonosíthassa azt, és megmutassa a lehetőségeket. Ez a funkció már használható, és folyamatos további fejlesztésen megy keresztül. A legjobb eredményeket úgy érhetik el, ha az adott alkatrészt semleges színű háttér előtt, tisztán sikerül lefényképezni. 

A Kramp alkalmazás fontosabb funkciói:

  • Bejelentkezés nélkül is azonnali hozzáférés a Kramp teljes termékkínálatához 
  • A termék vonalkódjának beolvasásával azonnali hozzáférés minden termékinformációhoz 
  • A termék megtalálása érdekében fénykép importálása a galériából 
  • Fénykép készítése a termékről, hogy az alkalmazás segíthessen a termék azonosításában 
  • Keresés a Kramp termékkatalógusában kulcsszó alapján vagy a kategóriák segítségével 
  • A megtalált termék azonnali megosztása e-mailen vagy üzenetküldő szolgáltatásokon keresztül az ön kereskedő partnerével, így gyorsítva, egyszerűsítve és pontosítva a megrendelés folyamatát 

Regisztrált kereskedelmi partnerek számára az alábbi funkciók is elérhetők:

  • A megrendeléssel kapcsolatos legfrissebb információk áttekintése 
  • Szállítás átvételekor a szállítási vonalkód beolvasásával a csomag teljes tartalmának automatikus megtekintése – még arra sincs szükség, hogy kinyissa a dobozt 
  • A vevői bejelentkezés alapján hely és nyelv azonosítása 
  • Lehetőség a visszajelzésre az alkalmazás finomításának az elősegítése, valamint a jövőbeli funkciók irányának meghatározása érdekében 
  • Hozzáadhatja termékeit kívánságlistájához, és egyszerűen meg is rendelheti a listán szereplő termékeket 

Az alkalmazás elérhető, teljesen ingyenesen letölthető a  Google Play és Apple App Store felületeken.

WEBLAP: https://www.kramp.com/shop-hu/hu/l/kramp-app

Sajátmárkás termékek

A Kramp sajátmárkás termékekkel is jelen van a piacon, ezek értékesítésével is egyre jobb eredményeket érünk el. nagyon jó az ár/értékarányuk. A Kramp márkajelű kiemelkedő tartósságú, ezt nagygazdaságoknak is ajánljuk, a Gopart maximum 30-40 hektáros területen dolgozó vállalkozóknak lehet jó választás. A minősége ugyanolyan jó, de tartósság tekintetében nem többszáz hektáros felhasználásra méretezték. A harmadik a Farma, ami kifejezetten állattartási választékot jelent.

Szakmai program után csapatépítés

A rendezvény második részében vidám csapatépítő programban vehettek részt a kereskedőpartnerek, amiből egy kis ízelítőt mellékelt videónkban is láthatnak: