fbpx

KWS. Az első számú alternatíva.

Írta: - 2022 október 13. -Hirdetés

A KWS Magyarország Kft. egy olyan vetőmag-forgalmazó vállalat, amely értékeit megőrizve, évről-évre folyamatosan újuló portfóliójával a gazdasági és környezeti kihívásoknak megfelelve, jelenleg az ELSŐ SZÁMÚ ALTERNATÍVA a kukoricatermesztő gazdálkodók körében. Hibridválasztékunk szerkezetének tudatos átalakításával a kukoricatermelés számára ideális és kedvezőtlenebb viszonyok között egyaránt lehetőség nyílik a helyes fajta kiválasztására.

KWS GIRO (KXC1459)

Egy igazi nehézsúlyú új hibrid a KWS választékában. Rendkívüli aszály- és stressztűrőképesség jellemzi. A KWS GIRO-t az éréscsoportban szereplő hibridektől korábbi virágzása különbözteti meg. A korábbi virágzás lehetővé teszi a forró és aszályos időszak elkerülését, az asszimiláták beépülésének korábbi kezdetét. Későbbiekben ez lesz magas ezerszemtömegének biztosítéka. További említésre méltó agronómiai tulajdonsága a széles tőszámoptimum és az alacsony növénymagasság. Kései hibridként erős szár és jó dőlésellenállóság jellemzi, így a késői, elhúzódó betakarítástól sem kell tartani. Magyarországon debütál elsőként az európai piacokon. Több év idősoros és a délkelet-európai kísérleti hálózatban szereplő topográfiai adatsorok eredményei alapján elmondható róla a széleskörű adaptálhatóság.

KWS ADONISIO (KXC0441)

Szintén egy új hibrid a KWS portfólióján, amely a korai éréscsoport választékát fogja bővíti. A KWS ADONISIO maradéktalanul megfelel a korai fajtákkal szembeni elvárásoknak. Korai fejlődési erélye és annak dinamikája megkülönbözteti versenytársaitól; ez előny a gyökérváltás időszakában fokozódik. A csődifferenciálódás ideje alatt egy erőteljes, vitális lombozat és nedvkeringés szolgál a virágzatok kinevelésében és jó termés biztosítékaként. Akár egy megcsúszott vetés esetén is korán betakarítható, és a gyakran előforduló késői betakarításkor sem kell tartani a kórokozók okozta késői szárdőlés vagy szártörés miatt termés vesztestől. Az erős csőkocsány és a bókoló csövek, a nyitott csuhélevelek a dinamikus vízleadást elősegítő és támogató termésképzők. Az egészséges szemek biztonságot nyújtanak az azonnali értékesítés vagy egy hosszabb idejű betárolás esetében.

KWS HYPOLITO a jövő modern hibridje

Mitől modern egy hibrid? Megoldást nyújt a klímaváltozás okozta szárazság és hőstressz miatti kihívásokra, valamint az egekbe emelkedő gázárak miatti szárítási költségekre. 2021-ben MKK TOP20 FAO 300 éréscsoport győztes KWS HYPOLITO a FAO 400 eleji hibridekre jellemző termőképességgel rendelkezik míg betakarításkori szemnedvessége a 300-as közepi fajtákéhoz hasonló. Flexibilis tőszámreakció jellemzi, így alacsony tőszámmal vetve is jó termést ad, csökkentve az aszály okozta károk rizikóját. Kiemelkedő a szárazságtűrése, alacsonyabb termésszinten kiemelkedik a mezőnyből, közepes és magas termésszinten is a legjobbak között szerepel. A KWS HYPOLITO egy olyan szemeshibrid, amelynél a hozamteljesítmény a stresszelt virágzási időszakban sem okoz problémát. Ez a hibrid terméspotenciáljának, aszálytűrésének, széleskörű adaptálhatóságának, állóképességének és zöld száron érésének köszönhetően valóban modernnek számít.

KWS KASHMIR

A legnépszerűbb KWS hibrid 23 ezer hektáron, a magyar földeken. Debütálásának évében a GOSZ-VSZT-NAK által szervezett 2018-as Kukorica Ajánlati Fajtalistában a középérésű fajtacsoportban II. helyezést ért el a KWS KASHMIR kukoricahibrid.

Kedvező körülmények között kiemelkedően magas termésre képes, de aszályosabb évjáratban is a biztos kukoricatermelés alapja. Kimagasló hozamtöbbletet produkálhat éréscsoportjának hibridjeihez hasonlítva. Minden termőhelyre és technológiai szinthez ajánljuk! A tőszámreakciós kísérletek eredménye alapján 70-72 ezer tő/hektáron érdemes vetni, korai vethetőségének és gyors vízleadásának köszönhetően az őszi gabonák kitűnő előveteménye.

KWS INTELIGENS

A KWS INTELIGENS 15 ezer ha feletti vetésterületével a KWS egyik legnépszerűbb és legdinamikusabban növekedő forgalmú hibridje. Debütálásának évében, 2020-ban a GOSZ-VSZT-NAK független Kukorica Posztregisztrációs Fajtakísérletek saját éréscsoport III. helyezést érte el.

Dél-Kelet Európa szintén meghatározó, nagy volumenben értékesített hibridje. Intenzív termesztési körülmények között rekordtermésre képes, kimagaslóan jó szárstabilitás jellemzi és a gombás betegségekkel szembeni ellenállósága figyelemre méltó. Korábbi ~27%-os nedvességtartalommal betakarítva: Izocukor-, etanol-, szeszipari alapanyagként is értékesíthető. Szemes termény betakarításánál az érési időszak végén dinamikus vízleadás jellemzi, ezzel a szárításra fordított kiadásaink tervezhetőbbé válnak.

A KWS európai – így magyar – kukoricanemesítő programja is nagy hangsúlyt helyez a folyamatosan változó környezeti és gazdasági igények kielégítésére elsősorban; az aszály, a virágzáskori hő-stressz, a stabil terméspotenciál, a szár és gyökér kondíciója, a gyors vízleadó képesség és a betegségekkel szembeni ellenállóság terén. A KWS felkészült csapata számos agrotechnikai kísérlet eredménnyel kiegészítve az idei évi tapasztalatokkal továbbra is áll rendelkezésre a minket választó új és meglévő elégedett partnerei számára.