fbpx

Megemelték a pályázatra elszámolható kiadási összegeket

Írta: Barna Ferenc - 2022 november 14.

Az Agrárminisztérium 30%-kal megemelte a megvalósításhoz kapcsolódóan elszámolható kiadási összegeket a Vidékfejlesztési Program keretében meghirdetett, „A mezőgazdasági vízgazdálkodási ágazat fejlesztése” című pályázat vonatkozásában – jelentette be Nagy István agrárminiszter.

Öntözés
Bebizonyította ez az év, hogy az öntözésfejlesztés elengedhetetlen feladat az agráriumban (fotó: Horizont Média/Barna Ferenc)

Az öntözésfejlesztést szolgáló beruházások sikeres megvalósítása érdekében

A fejlesztések megvalósításához kapcsolódóan elszámolható kiadási összegek az emeléssel a jelenlegi piaci árakhoz lettek igazítva. Így a gazdák nagyobb biztonsággal valósíthatják meg a tervezett beruházásokat.

Az öntözésfejlesztés a magyar mezőgazdaság versenyképességének megtartásához és további növeléséhez elengedhetetlen. Az idei év is ezt igazolja, amikor Magyarország termőterületeinek nagy részét súlyos szárazság sújtotta. Az agrárium teljes közösségének érdeke az öntözött területek nagyságának a növelése. Ehhez nyújt segítséget a pályázati felhívás, amely átfogóan biztosít fejlesztési forrást minden, az öntözéshez kapcsolódó tevékenységhez.

Öntözni már pedig kell (Videó: Horizont Média)

Az öntözésfejlesztési támogatás évek óta folyamatosan a gazdák rendelkezésére áll, és a kérelmek beadására ennek a pályázati konstrukciónak a keretében még 2023. június 30-ig van lehetőség.

További támogatással foglalkozó cikkeink elérhetők portálunk tematikus rovatában.

Forrás: AM Sajtóiroda

CÍMKÉK