fbpx

Agrár és Környezetvédelmi Laboratórium – Mertcontrol HL-LAB

Írta: Agrárágazat-2022/08. lapszám cikke - 2022 augusztus 09. -Hirdetés

A Mertcontrol HL- LAB Agrár és Környezetvédelmi Laboratórium – Mérnöki Iroda egy kizárólag magyar tulajdonban lévő, magyar irányítású, akkreditált, vizsgáló és ellenőrző laboratórium, ahol a laboratóriumi vizsgálatok mellett a mintavételezés, széles körű tanácsadás, szakanyag írás, hatósági kapcsolattartás komplex szolgáltatása i az ország teljes területén elérhetőek az ügyfelek számára.

naplemente öntözés
A szolgáltatási portfólió igen széles

A laboratórium 2008-ban kezdte meg működését Debrecenben

amikor a fő profilja a talajvizsgálat volt. A talajvizsgálat a mai napig a legnagyobb volumenben megrendelt szolgáltatás, de a vizsgálati és szolgáltatási portfólió az évről-évre történő fejlesztéseknek, laboreszköz és -műszer beszerzéseknek köszönhetően mára jóval szélesebb körű, mivel növényvizsgálat, levélanalízis, takarmány, gabona, liszt vizsgálat, talaj- és öntözővízvizsgálat, híg- és szervestrágya, valamint szennyvíz és szennyvíz iszap vizsgálat, termésnövelő anyag vizsgálat, talajszkennelés, talajmechanikai szakvélemény, talajvédelmi terv, tápanyag gazdálkodási terv készítése, és komplex adminisztrációs tevékenység is elérhető az ügyfelek számára.

Az 1700 m2-es laboratórium közel 1500 paraméter vizsgálatára akkreditált

Évente több mint 100 000 mintát dolgoznak fel. A mérnöki iroda munkatársa i évi 70 000 ha mintavételt, 200 db akkreditált mintavételt, 60 000 ha szaktanácsadást végeznek és 500 db talajvédelmi tervet készítenek el. A vizsgálatok és szolgáltatások köre évről-évre bővül, aminek eredményeképpen új szolgáltatásként érhető el az ügyfelek számára az akkreditált bűzvizsgálat és szagmérés, valamint a pormérés, továbbá Társaságunk rövid határidővel végzi a termésnövelő anyagok 2019/1009 EK rendelet szerinti forgalmazásához szükséges tanúsítást és laboratóriumi vizsgálatokat.

A kollégáink kiváló szakmai tudására és tapasztalatára támaszkodva

A legkorszerűbb, folyamatosan megújuló akkreditált laboratóriumi műszerparkkal, a folyamatos fejlesztésekkel, magas szakmai színvonalat biztosítva állunk a megrendelők rendelkezésére. Célunk, hogy tevékenységünkkel támogassuk ügyfeleinket és hozzájáruljunk üzleti modelljük és működésük fenntarthatóságához.

Társaságunk a teljes körű HL-PREC precíziós szolgáltatással áll a VP2-4.1.8-21 kódszámú, a „Mezőgazdaság digitális átállásához kapcsoló precíziós fejlesztések támogatása” pályázatban résztvevő gazdálkodók részére.

A 2022-es év fejlesztése az HL-APP online laboratórium szolgáltatás, amely egy felhő alapú ügyfélportál, ahol az ügyfelek megrendelést tudnak kezdeményezni, nyomon tudják követni a megrendelt szolgáltatásaikat, elérhetik az elkészült vizsgálati jegyzőkönyveiket, talaj – és tápanyag gazdálkodási terveiket, térképes állományaikat, szerződéseiket, számláikat, illetve privát dokumentumtár funkció keretén belül dokumentumokat tudnak feltölteni.

Applikáció
HL-APP által bármikor és bárhonnan elérhető a szolgáltatás

A HL-APP szolgáltatás bármikor és bárhonnan elérhető egy okos eszközön vagy számítógépen

  • segítségével, így időt, energiát és pénzt tudnak spórolni az ügyfeleink.
  • 2022. augusztus l-én megnyitásra kerül új, dél-dunántúli irodánk Szekszárdon (7100 Szekszárd, Keselyűs i út 22, Tótév Ipartelep l/A”), ahol teljes körű szolgáltatással és mintaátvétellel állunk a gazdálkodók és szaktanácsadók részére.

Továbbra is elhivatottak vagyunk abban, hogy a mezőgazdaság és az ipar területén tevékenykedő cégek elégedettek legyenek széles körű szolgáltatásainkkal.

Mertcontrol HL-LAB logo

Horváth Imre tulajdonos-ügyvezető
+36-70/627-5085 · [email protected]
Jurácsik Zoltán szolgáltatási igazgató
+36-70/417-9556 · [email protected]
dr. Kónya Bálint laboratórium igazgató
+36-70/770-6987 · [email protected]
Szabó Gergely talaj- és környezetvédelmi igazgató
+36-70/634-8702 · [email protected]

Mertcontrol HL-LAB Agrár és Környezetvédelmi Laboratórium – Mérnöki Iroda

4031 Debrecen, Köntösgát sor 1-3.