fbpx

Vyckor őszibúza-fajta a TRIGO Kft. forgalmazásában

Írta: Agrárágazat-2022/08. lapszám cikke - 2022 augusztus 09. -Hirdetés

Immár 12 éve, hogy felfigyeltünk a KWS kalászosfajtáira, és már akkor fel is vettük a kapcsolatot a hazai képviselettel. Az évek alatt sok jó fajtájukkal sikerült megismerkednünk, és ezek közül több jelenleg is kizárólagosan a TRIGO Kft. forgalmazásában érhető el. Ebben a cikkben az egyik jól ismert fajtájukat, a Vyckor őszi búzát ajánlanám figyelmükbe.

A Vyckor a KWS által nemesített korai, a mai kor minden igényének megfelelő, modern malmibúza-fajta. Nagy termőképessége mellett ideális kenyérbúza. Kifejezetten jól bokrosodó, és ezt a tulajdonságát a gyengébb, laza, homokterületeken is megtartja. Szára és levélzete a teljes érési időszak alatt erős, egészséges marad. Sárgarozsdára erőteljesen toleráns, nem fogékony a fuzáriumra, barnarozsdára és a szeptóriás levélfoltosságra sem.

A képen a SZIT Kft. ügyvezető igazgatója, Szabó Imre, 2022. június 13-án, Püspökladány határában

Szalmája közepes (80-90 cm), ezerszemtömege magas (40–44 g).

Nagy termőképessége mellett ideális kenyérbúza

Vyckor fajtánkat ajánljuk mindazoknak, akik biztonsággal szeretnének nagy termést elérni jó minőség mellett, akár gyengébb adottságú talajon. A Vyckor méltó utódja az elmúlt évtized sikerfajtájának, a Sirtakinak, amely először volt képes 10 tonnás termésre a KWS őszibúza-fajtái közül. A Vyckor fajta mellett a Silverio és a Sirtaki búzafajták is elérhetőek a TRIGO Kft. kizárólagos forgalmazásában. További információval kapcsolatban, kérem, vegyék fel a kapcsolatot a TRIGO Kft. szaktanácsadóival!

Szabó Lóránt
TRIGO Kft.